Christoffer Rifalk har avtal med både Oskarshamn och Rögle


Den 8 april tog Oskarshamn steget upp i SHL.

Då omvandlades Christoffer Rifalks avtal, som är skrivet till 2021, till ett SHL-avtal.

Enligt Kvällspostens uppgifter är det avtalet värt runt 60.000 kronor i månaden.

Den 20 mars kunde Kvällsposten avslöja att Rifalk skrivit på för Rögle.

Problemet är att Rögles sportchef Chris Abbott också skrivit ett SHL-avtal med målvakten, som han skrivit i god tro, men ännu inte har kunnat kommunicera ut på grund av en konflikt mellan Christoffer Rifalk och IK Oskarshamn.

SHL-nykomlingen har nämligen rätten på sin sida med ett skrivet avtal, som Rifalk klart och tydligt sagt till IKO att han inte avser att fullfölja.

Nu vill Daniel Stolt ha ersättning om han ska släppa Rifalk.

– Jag har en siffra i mitt huvud som jag tycker är rimlig. Får jag bara tillräckligt med pengar på bordet, så har vi en deal. Jag måste känna att jag får en skälig ersättning för en spelare som har avtal med oss, säger Daniel Stolt. 

Vad händer annars?

– Som jag ser det finns det tre alternativ. Det bästa och det jag siktar på är att vi löser det, att vi känner att vi är nöjda med ekonomin vi får och det är det vi har mest mest nytta av. Sedan har vi två, betydligt sämre alternativ, och det är att ha en spelare som arbetsvägrar som inte är här, och då blir det inget roligt för någon. Alternativ tre är att han är här, mot sin vilja och det gynnar inte någon. Det bästa är att vi löser det, men hittills har vi inte fått ett bud, som är skäligt nog. 

Vad säger Chris Abbott till dig?

– Chris ska ha all heder i världen. Han har inte betett sig illa på något sätt. Snarare tvärtom. Han är mån om att hitta en lösning, men jag förstår att han inte kan slänga upp hur mycket pengar som helst för en värvning han gjort, där det inte finns några pengar i budgeten för att göra utköp av den prisklassen vi begär, som vi tycker är rimligt. Han förstår också att jag inte bara kan släppa i väg en spelare gratis, säger Daniel Stolt.

Rifalk skrev på för Rögle

Christoffer Rifalk skrev i november 2018 på avtalet med Oskarshamn. Under vintern, långt innan kvalspelet började för Oskarshamn mot AIK och sedan Timrå skrev han sedan på för Rögle, som i kamp med Malmö vann signaturen från succémålvakten.

Förmodligen hade ingen då räknat med att Rifalks avtal per automatik skulle förvandlas till ett SHL-avtal, och att han skulle sitta på dubbla avtal.

Den som skött förhandlingen åt Rifalk är hans agent, Thomas Sjögren.

– Jag kan konstatera att det finns ett flertal klubbar som ringer mig varje år, och vill bli av med redan kontrakterade spelare, och då försöker vi lösa det som blir bäst för alla parter.

– Jag ser inte något konstigt, eller orimligt att det undantagsvis även sker det motsatta. Då diskuterar man och försöker komma fram till en lösning, som i de andra fallen, säger Sjögren.

Men hur har det kunnat bli så här? Situationen är inte bra.

– Den delen av processen väljer jag att behålla för mig själv tills vidare. Jag vill inte bedriva den processen som nu finns i media, med all respekt för att du ställer frågan.

Problemet som också uppstår är att Rifalk, som har ett relativt billigt avtal med SHL-mått mätt, inte har någon vidare större marginal att offra lön från Rögle, för att göra utköpet till en mindre smärtsam ekonomisk affär för Rögle. 

Hans avtal i Rögle är billigare än de 60 000 kronor han får på avtalet med Oskarshamn, och även om han skulle göra en uppoffring på ett antal tusen kronor varje månad, så är det långt ifrån det beloppet Oskarshamn begär, som enligt uppgift är pengar i miljonklassen.

Ska infinna sig i Oskarshamn för sommarträning

Om två dagar, den 2 maj, har Oskarshamn återsamling efter semestern som spelarna haft sedan uppgången.

Då ska samtliga kontrakterade spelare infinna sig i Oskarshamn för att göra tester och starta upp sommarträningen.

Frågan är vad Christoffer Rifalk kommer att göra den dagen.

Daniel Stolt är tydlig med vad han förväntar sig.

– Han ska vara här då. Svårare är det inte, säger Daniel Stolt.

Frågan riskerar att bli en seg och utdragen historia. Rögle vill givetvis ha en målvakt man räknat in, som en av sina två på plats, och Oskarshamn vill också veta vad man ska förhålla sig till. 

Enligt Kvällspostens uppgifter kan det bli så att Oskarshamn försöker hitta en lösning där eventuella NHL-pengar i framtiden kommer tillfalla Oskarshamn, och att Rögle kanske behöver göra en uppoffring och erbjuda IKO en spelare.

En spelare som skulle kunna gå motsatt riktning är Olle Liss, som enligt lokaltidningen Barometern är aktuell för Oskarshamn, men har ett gällande avtal med Rögle.

Det vill dock inte Daniel Stolt kommentera.

– Nej, det har jag ingen kommentar till, säger han.expressen

Related posts

lämna en kommentar