Colorado kvirrerar mot San Jose – se Landeskogs mål


Han var en av matchens stjärnor med ett mål och en assist.

Landeskogs fullträff kom drygt åtta minuter in i mittenperioden när han med ryggen mot kassen styrde in ett backskott från Tyson Barrie.

Målet betydde kvittering till 1-1.

– Jag har jobbat mycket på att bli bättre på styrningar i vinter. Det är ofta framför kassen som målen görs, så det har blivit en del av mitt spel. Jag tycker att det är kul att stå där framför målvakten och gröta, säger Gabriel.

Målet var hans andra i årets slutspel och sjätte poäng totalt på sju matcher.

Åtta minuter senare gjorde Barrie 2-1 på en retur sedan Landesskog skjutit från nära håll och Martin Jones reflexräddat.

Pucken studsade långt ut i den högra tekningscirkeln, där Barrie klippte till direkt.

Colorado ökade på ledningen till 3-1 i mitten av den sista perioden när Matt Nieto lyckades forcera in pucken efter en stökig situation framför Sharkskassen.

 

LÄS MER: Elias Pettersson: ”Herregud, vad ska jag säga? Jag blev chockad” 

 

Gabriel Landeskog: ”Gäller att ladda om”

Med tre raka mål hade Avalanche kopplat greppet om tillställningen, men San Jose gav inte upp.

Erik Karlsson spelade fram backkollegan Brent Burns till 2-3, där den svenske backstjärnan elegant rundade Landeskog strax innanför den offensiva blå linjen och sedan serverade Burns en perfekt passning snett ut till höger.

Nathan MacKinnon svarade drygt tre minuter senare med att göra 4-2 i tom kasse sedan Sharks plockat ut Martin Jones i jakten på en kvittering.

Mannen bakom framspelningen till MacKnnon var Matt Calvert, som i samma ögonblick som han åkte på en hård tackling och gick omkull på öppen is av Burns lyckades få fram pucken till MacKinnon.

Brent Burns var i händelsernas centrum hela vägen fram till slutsignalen och gjorde sitt andra mål för kvällen med tio sekunder kvar i spel sex mot fyra sedan Colorado drabbats av en utvisning.

Match nummer tre i den här kvartsfinalen äger rum natten till onsdag, svensk tid.

– Nu gäller det att vi laddar om och är redo på tisdag hemma i Denver, säger Landeskog.expressen

Related posts

lämna en kommentar