Börsplus behåller sitt köpråd för VeoneerDet mesta var dåligt i dagens rapport och särskilt beskedet att Veoneer har ett kapitalbehov på 500 miljoner dollar. Man måste lyfta blicken rejält för att lockas av aktien. Det skriver Börsplus i en analys på måndagen. 

Här och nu är det inte mycket som talar för Veoneer. Kapitalfrågan är en våt filt som måste ryckas bort. Utsikterna på bilmarknaden behöver stabiliseras och helst ljusna. Även om så sker så kan inget hindra att 2019 blir ett år med storförlust och att de positiva ordersiffror som företaget möjligen kan prestera möts med skepsis, bedömer analyshuset. 

Lyfter man blicken några år ut så har Börsplus tidigare skissat på en intäktsbas kring 3 miljarder dollar 2021 och att Veoneer kan värderas till en gånger intäkterna. Då finns en bra uppsida i aktien.

“Tills vidare behåller vi det gamla köprådet på aktien men det brådskar inte att kasta sig in i Veoneer”, skriver Börsplus i sin slutsats.

Affarsvarlden

Related posts

lämna en kommentar