Bajen gör rätt som säljer Odilon


Belgien eller Italien för Kossounou Odilon – som blir Hammarbys största försäljning genom tiderna.
Med råge.
Och Bajen gör helt rätt som säljer.
Det här ger klubben utrymme att rusta för guldstrid i sommar och det höjer också statusen på Hammarby som klubb.

Koussonou Odilon köptes loss av Hammarby i januari i år, efter att chefsscouten Mikael Hjelmberg spanat in den långe mittbacken på Gothia Cup 2016. Sedan dess har Hammarby hållit tät kontakt med spelaren och klubben ASEC från Elfenbenskustens huvudstad Abidjan.

När spelaren sedan fyllde 18 slog Bajen till. Odilon skrev under ett fyraårskontrakt och tanken var att han skulle förädlas och säljas vidare för ett åttasiffrigt belopp. Mindre än fem månader efter att han skrev under kontraktet med Hammarby är han nu i princip såld, även om inga papper är påskrivna ännu.

Man kan lugnt säga att det gått i rekordfart och summan som Bajen väntas casha in är mycket mer än man vågat hoppas på.
Enligt mina uppgifter är Hammarby ytterst nära en affär med en klubb. In i det sista stod det mellan Genk, en annan toppklubb i Belgien och en italiensk klubb.
Vad jag hör är nu Bajen helt överens med klubben och det som återstår är bara små detaljer gällande spelarens personliga kontrakt.
Om inget oförutsett händer blir också Odilon Hammarbys största försäljning genom tiderna då Bajen får en övergångssumma på en bra bit över 30 miljoner kronor. Vad jag hör kan det bli så mycket som 40 miljoner kronor i övergångssumma, plus bonusar.
Och det är klart att Bajen inte kan säga nej till en sådan affär.

Det här gör inte bara att Hammarby kan rusta för en guldstrid i sommar, och då eventuellt köpa loss Vidar Örn Kjartansson och eventuellt lägga pengarna på den där defensiva mittfältaren klubben letat efter.
Det gör också att statusen på Hammarby som klubb höjs. Både hos spelare som vill komma dit och klubbar i Europa som ser vilka försäljningar de gör.
Sportchefen Jesper Jansson har med försäljningarna av Joseph Aidoo, Neto Borges och nu också Kossounou Odilon, sett till så att Hammarby tagit nästa steg i näringskedjan. Precis som AIK gjorde med Alexander Isak och Kristoffer Olsson och som Djurgården gjort med sina försäljningar genom åren.
Där har Bajen jobbat helt rätt.

Om nu inte Odilon gör en ”Badji”, vilket jag håller som i princip uteslutet, gör mittbacken en kometkarriär modell värre. Och det ska bli spännande att följa 18-åringens utveckling oavsett om nu karriären går vidare i Belgien eller Italien.expressen

Related posts

lämna en kommentar