AIK sågas efter förlusten mot IFK Göteborg: ”Vad händer?”


Två segrar på sex matcher. Det är de regerande mästarna AIK:s facit så här långt i den allsvenska säsongen. 

Under måndagen kom det senaste bakslaget: Förlust borta mot IFK Göteborg med 3-0. 

Blåvitt tog ledningen på stopptid i den första halvleken. Giorgi Kharaishvili slog en låg frispark som gick genom en vidöppen AIK-mur och efter några studsar letade sig in till vänster om målvakten Oscar Linnér. 

– Vad händer med AIK:s mur och vad sysslar Oscar Linnér med?, frågade sig programledaren Anna Brolin i C Mores sändning.

– Den går efter backen och studsar två gånger. Det är omöjligt att den där ska gå in, säger experten Alexander Axén. 

AIK kritiseras efter förlusten mot IFK Göteborg

I den 65:e minuten stod Linnér för ytterligare ett ifrågasatt ingripande. Patrik Karlsson Lagemyr skickade bollen på AIK-målvakten som räddade, men släppte in sin egen retur i målet.

– Känns som att Linnér skulle kunna rädda den där också. Bra avslut, men Oscar Linnér är inte riktigt lyckosam, säger experten Anders Andersson. 

– Det var inte hans bästa match, snarare hans sämsta i AIK-tröjan skulle jag säga, säger kollegan Jon Persson.

Här kan du se 2-0-målet

IFK Göteborg vann till slut med 3-0 efter ytterligare ett mål av Sargon Abraham. 

Linnér: ”Det är oacceptabelt”

Oscar Linnér var självkritisk efter matchen.

– Det är väldigt enkelt att konstatera att det här var en dag när det varken stämde för mig eller laget. Vi hade en dålig dag både som individer. Det är oacceptabelt att det händer och det enda vi kan göra nu är att se till så att det går så långt som möjligt innan vi gör det här igen. Vi måste se vad vi kan göra, blicka framåt och inte gräva gropen djupare.

– Vi blev överkörda både som kollektiv och som individer. De flesta förlorade sin match i matchen och det gjorde även jag själv. jag skyller inte på någonting. IFK Göteborg var bättre än oss.

Hur upplever du målen?

– Det första är frispark ganska långt utifrån. Jag ställer två i muren för att bollen inte ska kunna gå in vid första stolpen. Och utan att skylla på muren, de tar ett beslut de tror är riktigt, så försvinner ju muren. Jag räknar inte med att de ska kunna trycka ner bollen vid första stolpen och jag förstår att det kan uppfattas som billigt att släppa in ett mål vid första stolpen vid en frispark, men det är inget man räknar med att det ska hända. Att muren ska försvinna.

– Men jag skyller inte på någon och jag måste också se vad jag kunde gjort bättre.

Och andra målet?

– Andra målet är ett närskott från straffområdet och jag är i för dålig balans när skottet kommer för att kunna styra det rätt. Det är också ett mål jag får se vad jag får gå till mig själv och se vad jag kunde gjort bättre.

AIK-tränaren Rikard Norling i C More:

– Stentuff. Stor besvikelse på vår prestation. När det är så mycket som är så pass svagt är det svårt för mig att peka på någon annan än mig själv. Vägval in i matchen, och hur jag sedan matchar under matchen. 

Goitom sågar laget: ”Det var katastrof”

Lagkaptenen Henok Goitom:

– Det spelar ingen roll vilket spelsystem vi hade spelat i dag. Vi kommer inte upp i nivå och gör inte grunderna alls, säger han.

Rikard Norling tog på sig förlusten och sa att han gjorde så ni kom ut fel?

– Vi hjälpte inte våran tränare heller. Du kan ha världens bästa taktik, men gör du inte grunderna funkar det inte. Jag förstår Rikard, men vi hjälpte honom inte.

Var det Blåvitt som var bra eller ni som inte hade huvudena med er?

– En kombination. Vi kommer inte upp i standard, vi kan mycket bättre än så här. Men möter du lag som IFK Göteborg som vill ha bollinnehav måste du in i duellerna och in i pressen annars kommer de se ut som Barcelona.

Beskriv känslan där ute?

– Det var lite så att vi försökte få grepp om matchen. Det tog lite tid för oss och när det började bli halvtid så tänkte vi att vi kunde få 0-0 och sedan prata ihop oss. Men det slutade med att de gör 1-0 och då vet vi att vi måste göra två mål för att vinna.

Men hur kan det vara en inställningsfråga?

– Alla är taggade innan matchen, alla vet vad matchen mot IFK Göteborg betyder så att det är som att vi skulle möta Hammarby och Djurgården. Man är taggade och inställningen är där. Här kände vi att inget funkade, det var bara katastrof.

 

FÅ BÄST KOLL: Följ AIK Fotboll – direkt i Messenger expressen

Related posts

lämna en kommentar