Detaljen som gör MFF redo för guldryck: ”Är sjukt bra”


Redan i fjärde minuten lyfte Sören Rieks in bollen i offensivt straffområde och Guillermo Molins nickade in 1–0 till MFF på Östgötaporten.

Målet kom efter att Malmötränaren Uwe Rösler valt att placera både Markus Rosenberg och Marcus Antonsson på bänken och startat med Jo Inge Berget bredvid Molins.

– Jag har fått ganska lite speltid de senaste två matcherna. Då kändes det bra att starta i dag och göra mål i dag. Synd bara att det inte gav oss segern, säger Molins som bara minuten senare fick se Christoffer Nyman snyggt kvittera med ett distansskott.

Matchen slutade 1–1 sedan MFF missat ett par stora chanser efter paus och Malmö delar nu serieledningen med Djurgården.

Efter en poäng på de två första matcherna har MFF nu tio poäng på de fyra senaste och allt fler spelare är på väg tillbaka efter skada.

Nio gräsmatcher i rad

Konkurrensen i MFF:s trupp hårdnar.

– När alla blir friska kommer vi ha spelare på läktaren som startat i alla andra allsvenska lag, så är läget, säger Molins och förklarar sin situation som anfallare.

– Vi har fyra anfallare som hade startat i vilket annat allsvenskt lag som helst. Tränaren måste hålla alla hyfsat nöjda. Alla kommer inte vara nöjda hela tiden, men det gäller att vara beredd.

Förutom serieledning och spelare – Behrang Safari, Franz Brorsson, Lasse Nielsen – på väg tillbaka från skada så ser Guillermo Molins ytterligare en stor anledning till att Malmö FF på allvar ska kunna dra i gång sitt segertåg.

– Vi har nio gräsmatcher i rad nu. Där är vi starka, vi är bra på konstgräs också men det är skönt att få kontinuitet och inte byta underlag hela jävla tiden. Det är sjukt bra, säger Molins.

Närmast väntar Falkenberg på bortaplan och därefter Elfsborg hemma och IFK Göteborg hemma innan det är dags för tre raka hemmamatcher mot i tur och ordning Kalmar, AFC och Sundsvall.

Spelschemat som ska ge MFF ett guldryck

Nio matcher i rad på gräs

5/5 Falkenberg (b)

12/5  Elfsborg (h)

16/5 Göteborg (b)

19/5 Kalmar (h)

25/5 AFC (h)

28/5 Sundsvall (h)

2/6 Helsingborg (b)

30/6 AIK (b)

6/7 Örebro (h) expressen

Related posts

lämna en kommentar