Columbus utjämnade mot Boston – efter jättedrama


Det här var hans första power playmål någonsin i Stanley Cup.

Och det kom lägligt efter 83.42 minuters spel.

Columbus hämtade upp underlägen med 0-1 och 1-2 i matchen innan man kunde ordna segern och utjämna till 1-1 i matcher i kvartsfinalen.

– Vi visade tålamod under hela matchen och det betalade sig till slut, sa en helnöjd Duchene.

Utvisningen som avgjorde

Blue Jackets fick en gratischans när Bostonstjärnan Patrice Bergeron tog en onödig utvisning efter tre minuter av den andra förlängningsperioden.

Han sträckte fram klubban och fällde Seth Jones alldeles intill Columbuskassen och domarna kunde inte blunda för regelbrottet, då Jones föll i isen.

Att ta en utvisning i anfallszonen är inte populärt bland coacher och lagkamrater, speciellt inte i en slutspelsmatch som gått till förlängning.

Nu fick Columbus en chans att avgöra matchen i ett känsligt läge och man tog den.

Duchene fångade upp returen, som Tuukka Rask släppte till på Panarins skott och sparkade fram pucken med högra skridskon innan han med klubban kunde skicka in den mellan benskydden på Rask.

Panarin svarade för gästernas båda fullträffar under ordinarie matchtid.

Målvakterna storspelade

Hos Bruins hade Marcus Johansson ytterligare en assist när han tillsammans med Charlie Coyle var med och spelade fram David Pastrnak till 2-1-målet tidigt i den andra perioden.

Det betyder att Marcus svarat för tre målgivande passningar på de senaste två matcherna.

Båda målvakterna storspelade. Columbus Sergej Bobrovskij räddade 29 skott och Tukka Rask i Bostonkassen fick stopp på 38 skott.expressen

Related posts

lämna en kommentar