Börsplus tar bort köpstämpeln för PricerOm bolaget inte får någon större order så finns risken att omsättning och resultat minskar i år, då blir aktiekursutvecklingen inte så rolig, skriver Börsplus och sänker sin rekommendation.

Prismärkningsbolaget Pricer hade ett genombrottsår 2018 och passerade en miljard kronor i försäljning. I går släppte bolaget rapporten för det första kvartalet 2019. Omsättnings- och resultattillväxten fortsätter i hög takt. Hur ser utsikterna ut framåt och är aktien fortfarande köpvärd? Den frågan ställer sig Börsplus i en analys på fredagen. 

Pricer har en stark position med en marknadsandel på 20-25 procent på en intressant global tillväxtmarknad. Dessutom har bolaget en stor installerad bas med 190 miljoner etiketter som ger upphov till ersättningsförsäljning, utbyte av gamla etiketter, och därmed i någon mån återkommande intäktsströmmar. Balansräkningen är också stark. 

I den negativa vågskålen finns den ständiga prispressen och teknologirisken. Mycket hänger på utvecklingen för bruttomarginalen. Ett annat minus är avsaknaden av en tydlig huvudägare och att bolaget genomfört flera vd-byten. 

“Tycker man att ovan nämnda möjligheter överväger riskerna så är det nog inte fel att köpa en post. Aktien har dock gått bra och om Pricer inte får någon större order så finns risken att omsättning och resultat minskar i år, då blir aktiekursutvecklingen sannolikt inte lika rolig. Vi sänker därmed vårt tidigare köpråd till neutral med brasklappen att fler beställningar från Best Buy kan få rejäl fart på kursen”, skriver Börsplus i sin slutsats.

Affarsvarlden

Related posts

lämna en kommentar