Danske landslagscentern Jesper Jensen klar


Malmö Redhawks fick nej från Malmöprodukten Jacob Berglund om en hemkomst efter sin succésäsong i tyska ligan.

Då satsade sportchefen Patrik Sylvegård på att istället försöka värva Skellefteås center, Jesper Jensen, som haft en tung säsong i SHL, med bland annat två avstängningar under säsongen och en svag produktion.

Nu tar dansken ny sats i Malmö.

– Han har haft lite knackigare i år, men är enormt revanschsugen och vill visa svensk hockey att han vill tillbaka till när han gjorde 45 poäng för två år sedan, säger Redhawks sportchef Patrik Sylvegård på klubbens Facebook-sida.

Redhawks har velat få in en center till med fart och spelskicklighet. Jesper Jensen har skrivit på ett kontrakt på ett år.

– Han har mycket i sitt spel, bra teknik och fart och även lite rutin.

Var center i Brynäs toppkedja 2017

Jesper Jensen har visat tidigare i SHL att han varit en center av hög klass. När Brynäs tog sig till SM-final 2017, men föll i den sjunde och helt avgörande finalmatchen mot HV 71, så var det kedjan med Kevin Clark, Jesper Jensen och Oskar Lindblom som ledde laget till framgångarna.

Den formen vill Malmö hitta hos Jensen igen.

Blir sjätte dansken i Malmö Redhawks

Det blir en stor dansk satsning i Malmö Redhawks den kommande säsongen. Med Jensens underskrift har klubben hela sex(!) danska spelare i sin trupp.

Sedan 2012 spelar Frederik Storm i klubben och backen Malte Setkov har vandrat hela vägen från juniorlaget och hockeygymnasium upp till A-laget.

Nu har klubben presenterat totalt fyra nyförvärv. Samtliga är danska landslagsmän. Backen Matias Lassen, Hockeyallsvenskans poängkung Nicolai Meyer, samt Jesper Jensens namne, backen, Jesper Jensen Aabo. 

Med Jensens underskrift har Redhawks nu 14 forwards på kontrakt och det är också vad man kommer att gå in i säsongen med.expressen

Related posts

lämna en kommentar