Caroline Dahl ordförande i Stockholm Makerspace


1. Elektronikhörnan på Stockholm Makerspace, Sveriges största medborgardrivna maskinpark. Det är en plats som syftar till att främja utforskande i gränslandet mellan teknik, konst och hantverk och uppmuntra lekfullt meckande och driva innovation genom interdisciplinärt samarbete. 2. Prototyp för Läkare utan gränser. “Koncept som jag tog fram under ett hackaton i förra veckan, nu under vidareutveckling.” 3. Grafen Roadmap. “Nationell kartläggning av hur nobelprisade supermaterialet grafen används inom svensk elektronik i dag, samt framtidsspaning. Jag projektleder på Rise.” 4. Stasband. “Mitt första patent – medtech i metamaterial, utvecklat då jag var CTO på mitt första startup.” 5. Laserjukebox. Framtagen till Tekla-piloten i Washington i mars. “När laserstrålarna bryts spelas nationalsånger av Avicii, Esbjörn Svenssons trio, Robyn och Opeth.” 6. Dödskalle. Från Dios de Los Muertos i San Francisco. “Stor rädsla paralyserar, men lite dödsångest ger perspektiv och sunda prioriteringar.” 7. Inomhusodling. “Vi hade en fullsatt Maser Class i hydroponik för ett par veckor sedan, och medlemmar har startat projekt inom urban odling.” 8. Cancerdiagnostik. “Gemensamt projekt som har pågått i flera år mellan Rise, KI och KTH, där man letar efter cancerrelaterade substanser i blod.” 9. Karkhana. Nepals Makerspace. “Gåva från Nepals delegat under månadslång gemensam resa i USA 2017 tillsammans med techkvinnor från 46 andra länder.” 10. Laserskuret pepparkaksbygge. Skiss för Makerspace-bidrag i ArkDes pepparkakshustävling. HR

Affarsvarlden

Related posts

lämna en kommentar