Borås basket klart för historisk final


Borås vann semifinalserien mot Norrköping med 4–2 efter 90–82 i match sex. 

– Det känns otroligt bra, det har varit en sådan jävla pärs. Egentligen ända sedan vi vann med 43 poäng och skulle fira påsk. Man mådde ju illa. Och så torskade vi stort hemma inför mycket publik på annandagen. Det kändes inte bra, men nu känns det helt otroligt skönt att vi undvek en sjunde match, säger sportchefen Jonas Larsson, som inte pallade se dramat i Norrköping. 

– Jag var i hallen i början av matchen, men sedan tog jag en promenad i stället. Jag tittade på livescoren i telefonen då och då och var på väg tillbaka när vi ledde med 24 poäng, men när jag såg att Norrköping knappade in vände jag igen. Hjärtat hade hög frekvens, haha. 

”Vi kan knipa guldet”

I finalen väntar Södertälje eller Jämtland. 

– Det är första gången sedan urminnes tider som det inte är Luleå, Södertälje eller Norrköping som möts i finalen, de turas ju om varje år. Väldigt starkt att vi har lyckats slå oss in där. Vilka vi får möta spelar absolut ingen roll, det känns som att vi kan knipa guldet oavsett, säger Jonas Larsson. 

Fredrik Andersson.

Foto: K-G Z FOUGSTEDT / BILDBYRÅN

Fredrik Andersson är lagkapten i Borås Basket och han lyfter fram fart, individuell skicklighet och självförtroende som avgörande framgångsfaktorer. 

– Vi tog oss samman efter förlusten senast och gav järnet. Prestationerna är jämförbara, skillnaden nu är att att skotten satt. Vi ska flyta på vågen i finalspelet och vi är oerhört svåra att stoppa offensivt. Jag möter helst Jämtland för då får vi en extra hemmamatch, säger han. expressen

Related posts

lämna en kommentar