Djurgården – Frölunda: Inför tredje finalen


Kampen mellan Sveriges två största städer fortsätter i minst tre matcher till.

Det står helt klart efter att Djurgården i går utklassat Frölunda i Globen där ett fullsatt hemmahav av rödklädda supportrar bar fram Djurgården till 5-1 i matchen och 1-1 i matcher.

Djurgården kom ut starkt direkt i matchen och kunde sedan enkelt avfärda Frölunda, och offensivt sken såväl Axel Jonsson Fjällby som Emil Bemström. 

Efter att ha storspelat hela slutspelet kom också Djurgårdens vassa offensiv att tvinga Frölunda till ett målvaktsbyte då slutspelsjätten Johan Mattsson fick lämna isen i förtid till förmån för Johan Gustafsson – och efteråt var Mattsson besviken över lagets insats.

– VI spelar väldigt beige:t i dag och Djurgården bara pumpar på mot oss. Det syns väldigt tydligt att vi inte alls spelar bra. Det flyter på för Djurgården men vi får aldrig grepp i matchen, sa han då och fortsatte:

– Jo, absolut. Vi borde spela mycket bättre, helt klart. Varför det ser ut så här vet jag inte, det är märkligt och svårt att svara på men det är så det ser ut. Vi kommer inte upp i kväll. Jag tycker grabbarna sliter men vi får inte ut något av det.

”Vi har fått dem att se bättre ut än vad de är”

Efter matchen kom också ett mindre verbalt spel att gå mellan lagen. Matchhjälten Axel Jonsson Fjällby menade att det var press på Frölunda nu, och att det är Djurgården som har matchserien där de vill ha den:

– Vi spelade jättebra genom hela matchen tycker jag, vi tar pucken ur egen zon på ett bra sätt och skapar mycket lägen sen sätter vi det dem också.

Är Frölunda pressade nu?

– Ja, det tror jag. Så länge vi fortsätter spela så här så kommer Frölunda få det tufft. Vi gör en bra match i Göteborg också men då tar de oss på att de är effektivare. 

Men det var ord som Max Friberg inte riktigt höll med om. Han menade att det var Frölundas egna spel som gjort att Djurgården sett bra ut:

– Djurgården var klart bättre i dag och kom in med mycket energi. De spelade bra från start och fick bra med ytor i våran zon, vi blev lite passiva också men vi fick dem nog att se lite bättre än vad de verkligen är också, säger Friberg.expressen

Related posts

lämna en kommentar