Dennis Everberg klar för Rögle


Tyngsta värvningen inför nästa SHL-säsong?

Ja, den bjuder Rögle – på redan nu.

Dennis Everberg lämnar Schweiz och har undertecknat ett avtal till 2024 med Ängelholmsklubben.

– Jag har haft en bra dialog med Rögles vd Marcus Thuresson under några år nu och har känt att det händer bra saker i föreningen. Nu var det flera saker som föll på plats och det känns helt rätt att komma tillbaka, säger 27-åringen som tillhörde Rögle mellan 2007 och 2014.

– Jag ser verkligen fram emot att komma hem och återförenas med flera gamla lagkamrater från juniortiden i Rögle som Zaar, Brithén och Sjögren. Det var roliga år och nu återförenas vi igen, när vi fortfarande är mitt i karriären. 


Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN

Dennis Everberg har vunnit två VM-guld

Efter en inte helt lyckad sejour i Nordamerika gjorde han 37 poäng på 52 matcher för Växjö säsongen 2016/17.

De senaste säsongerna har han tillbringat i Ryssland och Schweiz, vilket har inneburit att han kunnat vara med i Tre Kronors bägge guldlag 2017 och 2018.

Den här säsongen blev det 28 poäng för Zug i NLA från Dennis Everbergs klubba.

 

LÄS MER: Här är drömvärvningarna till din SHL-klubb

 

– Vi är mycket stolta över att ännu en klasspelare fostrad i Rögle väljer att återvända till Ängelholm och ett långtidskontrakt när han står på toppen av sin karriär. Dennis är redan vid 27 års ålder en mycket erfaren och framgångsrik spelare. Dennis kommer, med alla sina olika spetsegenskaper att tillföra ännu en dimension till vår offensiv lineup, säger Rögles sportchef Chris Abbott.

Dennis Everberg har totalt gjort 50 landskamper för Tre Kronor och han var även med och spelade OS i fjol.

Forwarden blir Rögles tredje spelarvärvning efter Erlend Lesund från Mora och Anton Bengtsson från HV 71. Janne Larsson har också plockats in till Cam Abbotts ledarstab.expressen

Related posts

lämna en kommentar