AIK petar Jan Eriksson som fanbärare mot Häcken


Bakgrunden till hela historien är en infekterad övergång för nästan 30 år sedan, när Jan Eriksson efter fyra säsonger i AIK valde att gå till rivalen IFK Norrköping inför säsongen 1991.

Den välmeriterade landslagsmannen anklagades då för att välja pengarna i Norrköping före AIK.

Efter flytten blev Eriksson uttagen till EM 1992 där han bland annat svarade för två nickmål mot Frankrike och England.

AIK slopar fanbärare efter fansens protester

Efter en sejour i Kaiserslautern återvände Eriksson till AIK år 1994 och gjorde sju matcher till för klubben.

Men sprickan med fansen gick aldrig att reparera – och än i dag gör den sig påmind.

Under onsdagens möte med Häcken på Friends arena skulle Eriksson ha agerat fanbärare. Men efter protester från supportrarna så slopar AIK idén.

”Vi har under tisdagen gjort bedömningen att de grunder som vi baserar vårt val på inte delas utav tillräckligt många av AIK:s supportrar för att kunna genomföra inmarschen och tillhörande planintervju med värdighet. AIK Fotboll väljer därför, med respekt för klubbens supportrar, arrangemanget och Jan själv, att inte fullfölja arbetet med Jan Eriksson som fanbärare”, skriver klubben på sin hemsida.

AIK förklarar också via sin hemsida hur resonemanget gick:

”Jan Eriksson spelade för klubben under fem säsonger och var landslagsman under en tid då AIK kämpade i den nedre regionen av den allsvenska tabellen. Han är dessutom en spelare som aktivt besökt AIK:s hemmamatcher under många år efter avslutad karriär. Samtidigt har vi varit fullt medvetna om att valet är kontroversiellt. Vi valde att belysa det Jan gjort för AIK under sin tid i klubben i stället för efter avslutad tid”, skriver de.expressen

Related posts

lämna en kommentar