Dick Axelsson vägrade prata efter förlusten


Dick Axelsson stod som ofta i blickfånget under SM-finalen mellan Frölunda och Djurgården.

Efter att ha assisterat Marcus Davidsson fram till 1-1 och själv fixat reduceringen fram till 4-3 i sista perioden såg Axelsson, som var briljant när Djurgården slog Färjestad i den sjunde semifinalen, till att Dif hade chans att kvittera matchen.

Men med bara två minuter kvar satte han upp en klubba i ansiktet på Frölundas Joel Mustonen och fick sätta sig i utvisningsbåset.

Dick Axelsson låste in sig efter förlusten

Reaktionen? 

Han dunkade klubban i sargen och avslutade med att skicka vattenflaskan rakt i plexiglaset.

– Han är grym när han lirar och han behöver få lite gafflande för att få upp sin tävlingsstapel. I bland kan den ge överslag på minussidan, men det gäller att ha en balans på rätt linje. Jag vill ju ha honom lite så, påslagen. Jag vill inte ha en passiv Dick Axelsson. Det vill ingen publik i hela hockey-Sverige, men det är en svår balansgång, säger Dif-tränaren Robert Ohlsson i C More efter matchen.

Efteråt vägrade Dick Axelsson komma ut och prata med medierna.

– Han vägrar prata med pressen, säger Djurgårdens kommunikatör Magnus Fredlund.expressen

Related posts

lämna en kommentar