BK Häcken–Djurgården: offensiva Häcken förlorade seriefinal


Det pratas mycket om Häckens offensiva slagstyrka.

Men Djurgården hade gjort sin läxa. Trots att nio man saknades i truppen på grund av sjukdom och skador lyckades stockholmarna nolla Häcken, som inte skapade någon riktig målchans i första halvlek.

– Dom försvarade sig väldigt bra. Men vi kom inte alls upp i den nivå som vi ska hålla, säger Ahmed Yasin.

Mötte vänsterbacken Kevin Walker

Högeranfallaren Yasin ställdes mot Djurgårdens Kevin Walker, som gjorde sin första match i livet som vänsterback.

Vid ett par tillfällen tog han sig förbi ganska enkelt och slog inlägg som kunde ha resulterat.

– Det var lite av planen, att utmana honom eftersom han inte är van vid att spela vänsterback. Och jag hade övertag, vi borde ha utnyttja det bättre, säger Yasin.

I slutet av matchen blev Häcken-spelarna alltmer frustrerade när de inte lyckades ta sig genom det säkert spelande djurgårdsförsvaret.

– Det var så irriterande att ligga under, jag ville bara framåt. Men tyvärr räckte det inte ens till en poäng, säger han.

”Någon form av ödmjukhetsgrej”

Matcherna kommer väldigt tätt nu. På onsdag möter Häcken AIK borta, på söndag är det ny allsvensk hemmamatch mot AFC.

– Vi får inte gräva ner oss för djupt. AIK borta på onsdag, till den matchen måste vi verkligen rycka upp oss. Då gäller det att vara på topp och på tå från minut ett till den sista, säger Ahmed Yasin.

Häckens tränare Andreas Alm var oerhört självkritisk efteråt:

 – Vi var väldigt svaga. Det är bara att skicka tre poäng till Stockholm och sen får det bli någon form av ödmjukhetsgrej, vi är inte så jävla bra, säger tränaren.

Revansch mot AIK på tisdag?

Ahmed Yasin håller med Alm:

– Han har kanske rätt. Vi har haft ett bra flow från svenska cupen och in i allsvenskan. Kanske är det bra för oss att komma ner lite – samtidigt vill man ju inte förlora, speciellt inte hemma.

Men redan på onsdag finns chans till revansch.

– Som tur är kommer nästa match så snabbt. Efter en sådan här förlust vill jag bara ut på planen och köra igen, säger Ahmed Yasin.expressen

Related posts

lämna en kommentar