Avundas er


Två lag, 44 spelare, två städer.
Det är er tid att skina nu.

Själv spelade jag endast en final under mina tio år i SHL och har bittert fått erfara hur hur svårt det är att ta sig till final och hur många gånger man känt att man egentligen borde ha spelat den om bara…
Den enda finalserie jag spelat var 2011 med Färjestad mot Skellefteå och på ett sätt ren glädje men samtidigt överhängande mycket stress också.
Min känsla var ”nu eller aldrig” vilket säkerligen delvis kan ha hämmat min prestation.

Förra veckan var jag nere i Göteborg och spelade in ett par reportage med bland annat Joel Lundqvist. Jag påmindes om varför den typen av spelare likt Joel, Rickard Wallin och Johan Davidsson vunnit mycket.
Fokuset. Trots att det då ännu var oklart huruvida Frölunda skulle ställas mot Färjestad eller Djurgården och att finalen var fyra dagar bort fanns det inget som skulle få Lundqvist ur sin slutspelsbubbla.
Det påminde mig mycket om Rickard Wallins mentala fokus under hela slutspelet 2011 med Färjestad och hur han oavsett vad inte tillät något störa eller någon sväva iväg för den delen.

Det blir en given duell mellan Joel Lundqvist och Djurgårdens kapten Jacob Josefson.
Positivt för alla Djurgårdare är såklart att man är i final men framförallt det faktum att Josefson i torsdags mot Färjestad svarade för sin bästa match under slutspelet. Den skada han ådrog sig tidigt i semifinalserien verkade inte störa honom nämnvärt i närkampsspelet även om skadan förmodligen är av den grad att de flesta ”vanliga” människor nog varit sjukskrivna med armen (?) i mitella.

Vad gäller finalserien håller jag Frölunda som favorit efter att ha prickat formen vid bästa tänkbara tidpunkt.
Ser man till match ett för Djurgårdens del i både kvartsfinalen mot Skellefteå och semifinalen mot Färjestad är det två av de sämsta matcherna man gjort under slutspelet.
Det har man inte råd med mot Frölunda.

Jag vet inte hur jag, med min bleka rutin i form av endast en spelad final, kan förmedla nåt till fans och spelare.
Men för tusan.
Ta vara på det här tillfället.
Ta ett djupt andetag, se upp i taket på Scandinavium och Globen/Hovet och bara för en sekund tillåt er känna av den underbara känsla av att få chansen att spela final.
Man vet aldrig. Den chansen kanske aldrig kommer igen.

Till er 44 spelare som lamporna nu riktas mot.
Jag avundas er.

Klockan 14:30 trotsar ni värmen och kollar in final ett mellan Frölunda och Djurgården på TV4 och Cmore.Kaptenerna Joel Lundqvist och Jacob Josefson kommer varsin huvudroll när finalserien drar igång i eftermiddag. Foto: Bildbyrån

Tack för att ni tog er tid

Sannyexpressen

Related posts

lämna en kommentar