Alexander Isaks succé i Willem II – i siffror


Alexander Isaks statistik har varit full av toppnoteringar ända sedan han anslöt till Willem II på lån från Borussia Dortmund. Han blev den exempelvis förste spelaren på 19 år som gjort tio mål under sina första tio matcher i Eredivisie. 

Nu står 19-åringen på tolv på lika många ligamatcher – ett facit som inte ens tidigare Eredivisie-storheter som Romario, Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic och Luis Suarez visat upp under sina inledande perioder i Holland.

Men Isaks dominans går bortom de egna fullträffarna. Ansedda statistiksajten Whoscored har skrivit en artikel om svensken i vilken man redogör för alla olika fasetter av hans briljans.

Alexander Isak firar ett av sina mål.

Foto: TOIN DAMEN / PROSHOTS BILDBYRÅN

Alexander Isak gör succé

Enligt Whoscored har Isak varit inblandad i totalt 16 mål. Hans insatser har inneburit 14 poäng för Willem II, som har dragit in 21 poäng sedan Isaks första match i klubben.

Totalt har de ökat sin poängskörd från 1,5 poäng per match till 2,2 poäng per match sedan Isak kom in i laget. 

Isak snittar på 1,8 nyckelpassningar (passningar som leder fram till skott) per match. Hans facit över lyckade dribblingar är ännu bättre: 2.2. Totalt lyckas han med 67.3 procent av sina dribblingar. För att sätta det i perspektiv så lyckas Ajax succéman Hakim Ziyech med 65 procent av sina dribblingar.  

”Dortmund måste gnida sina händer och fundera på vad Isak kan bidra till laget som en möjlig reserv till Paco Alcacer”, skriver Whoscored. 

Paco Alcacer.

Foto: FRIEDEMANN VOGEL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

”En bra chans i Dortmund”

Dirk Krampe, fotbollschef på Ruhr Nachtrichten, tror inte att Borussia Dortmund vill sälja Isak till sommaren.

– Dortmund håller koll på hans utveckling, och det verkar som att de inte vill lägga mycket pengar på ett alternativ. Så jag tror att han har en bra chans att få stanna, om han vill det. Han kommer att få begränsat med speltid efter nästa säsong. Men hans fina prestationer för Willem II kan ha ändrat hur de ser på hans framtid i klubben, säger Krampe till SportExpressen. 

Alexander Isak i landslaget.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅNexpressen

Related posts

lämna en kommentar