Elfsborg: Elfsborg tappade segern efter målvaktstavla


Både Östersund och Elfsborg stod på fyra poäng efter tre matcher inför fredagens drabbning på Jämtkraft arena.

Det var Elfsborg som tog ledningen i första halvleken. Lånet från Rosenborg, Jonathan Levi fick yta utanför straffområdet och placerade vackert in 0-1 med högerfoten. Mittfältarens andra mål på två matcher.

– Jag brukar bli mobbad för att jag inte kan skjuta med höger, men det kunde jag tydligen, sa Levi till CMore i paus.

Karlsson träffade stolpen

Efter en timmes spel lyckades Östersund kvittera efter en märklig situation. Elfsborgs målvakt Kevin Stuhr Ellegaard gick ut för att boxa undan ett inlägg men drog tillbaka handen i sista stund. Då styrdes bollen in i eget mål av en olycklig Fredrik Holst. 

– Stuhr Ellegaard missbedömer den där bollen fullständigt, säger kommentatorn Lars Lindberg i CMores sändning. 

Östersund tog över spelet efter kvitteringen men närmast ett segermål var Elfsborg när Jesper Karlsson träffade stolpen i 88:e minuten. Matchen slutade 1-1.

– Det var en bra match med högt tempo och det smällde mycket i närkamperna åt båda hållen. Jag kan tänka mig att det var en kul match att titta på. Klart att vi vill vinna när vi har 1-0 och är starka i försvarsspelet, säger Elfsborgs Samuel Holmén till CMore efter slutsignalen.

Östersunds Jamie Hopcott hade matchens sista läge när han nickade rakt i Stuhr Ellegaards famn – men var ändå nöjd med en poäng.

– Det är ett svårt avslutsläge för mig. Hade jag vridit på huvudet lite hade det nog blivit mål, säger han till CMore.expressen

Related posts

lämna en kommentar