Dario Colognas assistent gripen – indragen i dopingskandalen


Det var mitt under VM i Seefeld, kort innan herrarnas 15 kilometerslopp, som bomben briserade. En dopingrazzia hade genomförts i VM-orten och fem åkare hade blivit gripna, misstänkta för att ha bloddopat sig. 

De fem var Aleksej Poltoranin, Andreas Veerpalu, Karel Tammjärv, Dominik Baldauf och Max Hauke. Den sistnämnda togs på bar gärning med en nål i armen. 

Sedan dess har ett antal personer till dragits in i härvan som misstänkta, däribland den förre skandalåkaren Johannes Dürr samt cyklisterna Stefan Denifl och Georg Preidler.

Och nu har ännu en person med koppling till längdskidåkning blivit inblandad. 

Dario Colognas assistent gripen – indragen i dopingskandalen

Enligt Blick har en österrikisk serviceman till storstjärnan Dario Cologna gripits misstänkt för dopingbrott. 

”Cologna är nu indragen i dopingskandalen”, skriver tidningen. 

Cologna själv är dock inte misstänkt för något. 

– Det finns inget kopplat till hans namn, säger Hansjörg Mayr, Innsbruckspolisens talesperson. 

Enligt Blick kom den österrikiska servicemannen till Colognas team inför den här säsongen. När SportExpressen pratade med Cologna om dopingskandalen under VM sa han: 

– Det är väldigt sorgligt och väldigt dåliga nyheter för vår sport. 

Cologna är en av sportens största stjärnor

33-åriga Cologna är en av skidsportens allra största stjärnor på herrsidan. Han har totalt fyra OS-guld, tre i 15 kilometer och ett i skiathlon. Hans senaste OS-guld kom på 15 kilometer fritt i Pyeongchang 2018. Därutöver har han tre VM-medaljer varav ett guld och han har vunnit den totala världscupen hela fyra gånger. 

VM i Seefeld blev dock en stor besvikelse för Cologna. Han hade inte prickat formen och hans bästa resultat var en 6:e plats på 15 kilometer. expressen

Related posts

lämna en kommentar