Ebba Andersson vill åka sprint: ”Har inte fått möjligheten”


Ebba Andersson, 21, fick sitt stora genombrott den här säsongen. Nio gånger om var hon uppe på pallen i världscupen.

Och hon är nöjd med vintern, även om det inte gick som hon tänkt på VM i Seefeld.

– VM var mitt stora mål, men tyvärr så blev det lite plumpen i protokollet. Det var tufft att hantera den besvikelsen, men samtidigt är jag stolt över att jag lyckades knyta ihop världscupsäsongen, säger Andersson som blev sjuk inför VM men ändå var med och körde hem ett guld i stafetten.

 

LÄS MER: Skidprofilen lägger av: ”Game over” 

Vill bli bättre i sprint

Hon fortsätter:

– Jag har haft en jättebra säsong från november till april. Det känns superkul att jag lyckas hålla en sådan hög nivå under hela den perioden.

Till nästa säsong är det framför allt en sak Ebba Andersson vill förbättra. Hon vill bli snabbare och kunna utmana om topplaceringar även i sprint.

Allehanda skriver att hon har ”dolda sprintegenskaper”.

– Eftersom att vi har den tuffa konkurrensen som vi har i laget är det tufft att slå sig in på sprint och få chansen att åka. Jag har inte fått möjligheten att visa vad jag går för i sprint. Det är något jag ska fortsätta jobba på in mot nästa säsong, säger Ebba Andersson som faktiskt lyckades ta sig till semifinal i säsongens allra sista sprint, under minitouren i Quebec.expressen

Related posts

lämna en kommentar