Daniel Kindberg erkände brott för sina barns skull


Efter en razzia från Ekobrottsmyndigheten satt Daniel Kindberg anhållen i två dagar och delgavs misstanke gällande grovt bedrägeri samt medhjälp till grovt bokföringsbrott. Nu står han åtalad för fyra punkter av ekonomiskt brottslighet. Rättegången drar i gång senare under april.

SportExpressen kunde tidigt rapportera att Skatteverket misstänkte att en nära affärspartner till Kindberg har fört över miljontals kronor i sponsring till Östersunds FK utan några motkrav. I ett avsnitt av Uppdrag granskning påstods det att Kindberg räddat klubbens elitlicense via så kallade luftaffärer med saltade fakturor.

Kindberg valde att förklara sig skyldig till delar av anklagelserna i sitt tredje polisförhör. Han erkände då att han hanterat saltade fakturor med kopplingar till med bostadsbolaget Östersundshem, som han tidigare var ordförande för.

Daniel Kindberg erkände brott

Nu har Kindberg hävdat att hans erkännande var ett misstag framkallat av att han suttit häktad i två dagar. 

– I det tillståndet jag var i och i den fruktansvärda förtvivlan jag kände över att mina barn inte visste var jag var någonstans kunde jag ha gjort vad som helst för att slippa att bli häktad. Det var därför jag sa så här, för att komma därifrån, säger Kindberg till Dagens nyheter.  

– Men i juridisk mening har jag inte erkänt. Däremot har jag medgivit vissa omständigheter.

”Mindre än en miljon”

Senare i intervju dementerar Kindberg återigen att han har pumpat in pengar via bluffakturor för att rädda Östersunds FK. 

– Det var de lyckade spelarförsäljningar vi genomförde och mina investeringar i klubben som var orsaken till det. Man förstår det här om man tittar på talens storlek. Vi sålde spelare för cirka 30 miljoner kronor och här handlade det om mindre än en miljon, säger han. expressen

Related posts

lämna en kommentar