Dags för MFF att visa hur hårt man vill satsa


Det första ryktet om Helanders tveksamma framtid i Bologna kom redan i januari, strax efter att transferfönstret hade öppnat.

Bologna låg under tränaren Filippo Inzaghi på nedflyttningsplats och medan den forne storspelaren stod främst i skottgluggen kom också uppgifter om att Helander, som då spelat 13 90-minutersmatcher i rad, inte säkert var en del av klubbens framtid.

Jag tyckte det lät märkligt.

Sedan fick Inzaghi sparken och när jag första veckan i februari satt på ett hotellrum i Marbella under MFF:s träningsläger där, fick jag uppgifter om att Helander var ett namn som Malmö FF på allvar hade högt upp på sin mittbackslista.

Sinisa Mihaljovic tog över Bologna, Helander bänkades och när Helander fortsatt nämndes kring MFF svängde jag från helt omöjligt till bara orimligt.

Därför har jag avfärdat Helander till Malmö

När det nu rapporteras från insatta italienska journalister att klubben funderar på att sälja Helander i sommar så borde dörren för MFF ha gläntats i alla fall några millimeter. 

Anledningarna till att jag avfärdat Filip Helander till Malmö är först och främst två.

1: Han är bara 25 år, har bevisat sig i Serie A under flera år och kan få lukrativa kontrakt i betydligt mer penningstinna ligor än allsvenskan.

2: Han spelade 90 minuter i båda det svenska landslagets EM-kvalmatcher i slutet av mars, 2–1 mot Rumänien och 3–3 mot Norge, och vad jag kan minnas har det aldrig hänt att en 25-åring i landslagets startelva flyttat rakt från en stor liga till allsvenskan.

Det där är två ruggigt starka argument.

Helander på Stadions läktare.

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Filip Helanders agent Martin Dahlin har till uppgift att hjälpa sin klient till bästa möjliga karriär och inkomster bra nog för att Helander inte ska behöva oroa sig för livet efter fotbollen. Då är allsvenskan inte den optimala vägen att vandra för en 25-åring i Serie A.

Vad gör att MFF kan hoppas?

Så vad gör att MFF fortfarande kan hoppas?

Det skulle vara om Filip Helander själv av någon anledning vill vända hem, känna tryggheten och starta om.

Att han är en spelare som passat perfekt in i MFF:s trupp råder det ingen tvekan om.

Malmö FF har sagt att man i sommar är beredda att lägga mer pengar på spelare än man någonsin gjort förut.

Det bör man visa Filip Helander.

För även om mittbacken inte vänder hem i sommar så kommer det sannolikt en dag då han gör det.expressen

Related posts

lämna en kommentar