Angela Magana i koma efter operation


Angela Magana stod inför en tuff uppgift. Efter flera tunga förluster i följd i MMA-cirkusen planerade hon en storstilad comeback i tävlingen Combate Americas. Men vid en träningsession för knappt tio dagar sedan fick hon ont i ryggen efter en sparring. 

Hon genomgick en röntgenundersökning och läkarna hittade bråckskador. Under den efterföljande operationen gick något fel, och nu har Magana hamnat i koma.

– Problemet var bedövningen. Det är väldigt sällsynt att patienter reagerar så starkt på bedövningen, men det händer, och jag antar att det här är ett sällsynt fall. Men jag tänker förbli positiv. Hon kommer att klara sig och hon kommer att vakna. Hon är en kämpe, säger Maganas tränare Gabriel Lamastus till sajten MMA Junkie.  

”De kan inte väcka henne”

Men meddelandet som skickades ut från Maganas stab till hennes fans tyder på en oroväckande utveckling. 

”Det har skett komplikationer och de kan inte väcka henne. De försöker många olika grejer, vi kommer att hålla er uppdaterade”, stod det i uttalandet. 

Lamastus har lagt upp ett videoklipp inspelat precis före Maganas ingrepp. Det finns publicerat på hennes Twitter-flöde.

https://twitter.com/AngelaMagana1/status/1118319422920450048

”Jag tror att jag kommer att dö”

I klippet hör man att Magana var rädd för att bedövningen skulle få just den här effekten på henne. Hennes faster dog under liknande omständigheter. 

– Hur vet man att man inte är allergisk mot den? Borde de inte ta något slags prov?, säger hon i klippet.  

– Det känns som att jag inte kommer att vakna upp och sedan dö av det här. 

expressen

Related posts

lämna en kommentar