Anders Forsberg lämnar Mora IK efter uttåget ur SHL


Mora föll tungt i ”Slaget om Siljan” och fick se ärkerivalen Leksand fira SHL-platsen i Jalas arena.

För Moras del innebar 1-4-förlusten i matcher att laget degraderades till hockeyallsvenskan och sportchefen Anders Forsberg var märkbart besviken efter uttåget. Där och då uttryckte han revanschlusta att ta laget tillbaka till svensk hockeys finrum nästa säsong.

– Ja, det är jag ju. Det är en otrolig tomhet och det finns ett revanschsug för att göra om och göra bättre, sa han då.

Men så blir det inte.

Forsbergs kontrakt med Mora går ut om nån vecka och enligt sajten HockeyNews kommer det inte förlängas. Anledningen uppges vara klubbens ansträngda ekonomi.

I och med degraderingen kommer klubben behöva se över sina kostnader.

– Det stämmer, jag kommer inte att bli kvar. Mora behöver se om organisationen och detta är en del av det, säger Forsberg till sajten.

Anders Forsberg lämnar Mora efter uttåget

Den välmeriterade hockeytränaren fortsätter:

– Jag var så inställd på att det skulle bli SHL, så jag har inte hunnit fundera så mycket. Jag får ge mig ut på marknaden och se vad den har att erbjuda.

52-åringen, som innan jobbet i Mora var huvudtränare i Skellefteå och Mora, utesluter inte att karriären kan komma att fortsätta utanför Sveriges gränser.

– Nej, det kan absolut bli aktuellt. Jag gillar utmaningar. Det viktigaste är att det känns helt rätt när man hoppar på något, säger Anders Forsberg.

 

FÅ BÄST KOLL! Alla nyheter om Mora IK – direkt i Messenger expressen

Related posts

lämna en kommentar