Alexander Isak pekas ut som tänkbar ersättare till Dzeko


Med tolv mål på lika många ligamatcher är Alexander Isak historisk i Eredivisie.

Aldrig förr har en utländsk spelare mäktat med ett liknande facit, inte ens storheter som Romario, Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic och Luis Suarez.

Jag är så klart väldigt glad över alla mål. Men de borde ha varit 13 stycken. Straffen var inte så bra och målvakten gjorde det bra, sa 19-åringen efter söndagens 2-0-seger mot Zwolle.

I och med succén i Willem II har flyttryktena kring den svenske supertalangen satt fart igen. Anfallaren tillhör fortfarande Borussia Dortmund och den stora frågan är var han kommer spela nästa säsong.

– Jag antar att jag börjar bli populär här. Vi får se vad som händer, det är svårt att säga om jag kommer stanna. Jag är här för att spela fotboll, sen får vi se vad som händer, sa Isak i går.

Alexander Isak kan ersätta Edin Dzeko

Förutom den tyska storklubben har europeiska jättar som Barcelona, Chelsea och Ajax pekats ut som intressenter och enligt den italienska sillysajten Calciomercato kan även Roma komma att ge sig in i leken. 

Huvudstadsklubben har sladdat under säsongen och lagets store målskytt, bosniern Edin Dzeko, har inte alls levererat i samma utsträckning som föregående säsonger i den gulröda tröjan.

Edin Dzeko, Roma.

Foto: SILVIA LORé / SILVIA LORé/SIPA USA/IBL SIPA USA

Calciomercato skriver att Roma därför skulle kunna köpa loss svensken från Dortmund i sommar och ersätta Dzeko på topp. Sajten skriver att 19-åringen har ”exploderat i Holland” och att Roma borde öppna upp plånboken i sommar.

Samtidigt skriver de att även Juventus borde ha fått upp ögonen för den unge svensken, som väntas kosta åtminstone 300 miljoner kronor.

”Men det kan det verkligen vara värt”, skriver Calciomercato.expressen

Related posts

lämna en kommentar