Alexander Bernhardsson hjälte när Örgryte slog Frej


1-1 hemma mot Norrby, 3-1 borta mot det väntade topplaget Halmstad – och 2-0 hemma mot Frej. Sju poäng på de tre inledande matcherna för hårdsatsande Örgryte som ska ta sig tillbaka till allsvenskan. 

Men det var ingen sprakande tillställning på Ullevi och det dröjde innan sällskapet kom i gång med sitt offensiva spel. 

– Frej backade hem mycket och vi fick inte fart på bollen. De rensade bra och vi vann varken första- eller andrabollar. Vi fick lite mer tryck i andra, speciellt efter deras utvisning, säger Jakob Lindström. 

Norrbys Anton Maikkula och Örgrytes Alexander Bernhardsson i cupmatchen i vintras.

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

0-0 i paus och trevande även i början av andra, men med 20 minuter gjorde Alexander Bernhardsson superettandebut – och som han gjorde det. Med knappa kvarten kvar skickade han in 1-0 i hörnet innan han strax därpå frispelade Gustav Ludwigson, som tryckte upp slutresultatet 2-0 i nättaket. 

– Alexander har spelat någon cupmatch tidigare och har väldigt bra kvaliteter. Han är snabb som fan och det var kul att han fick komma in och visa klass och avgöra, säger Jakob Lindström. 

”Ett jävla bra löpsteg”

Tränaren Thomas Askebrand: 

– Alexander har haft lite otur med småskador här och där, men har fått träna på ett tag nu. Han har fina fötter och ett jävla bra löpsteg och i dag gjorde han precis det han skulle göra. Han utmanade och tog sig förbi sin gubbe med den äran. Det är för jävla roligt för honom. 

Varberg har full pott efter tre omgångar och Öis skuggar alltså där bakom. 

– Vi är nöjda med inledningen och nu kan vi rida på den här vågen. Nu kan vi spela utan att känna press eller stress. Men det finns mer att ta av, säger Jakob Lindström. 

Thomas Askebrand gladdes lite extra åt att Ailton orkade 90 minuter. 

– Han blir stadigt bättre konditionsmässigt och det är viktigt att han kommer i fas. En spelare som kan avgöra matcher, säger Öis-tränaren. expressen

Related posts

lämna en kommentar