Alexander Isaks succé – målskytt igen för Willem II


Alexander Isak, 19, har gjort det igen.

I den första halvleken hemma mot Zwolle tog den svenske supertalangen vackert ner bollen och serverade Damil Dankerlui, som satte 1-0 för hemmalaget Willem II.

I den andra halvleken slog Isak till på egen hand.

Anfallaren fick bollen strax utanför straffområdet, avancerade någon meter och skickade in 2-0 med ett löst, men välplacerat avslut i målvakten Mickey Van der Harts högra hörn.

– Han är mannen med guldbyxorna. Allt han tar sig för funkar.  Han tar emot den fint och trycker till. Lagkamraten Pavlidis står framför målvakten och stör, men han är inte på bollen, säger kommentatorn Claes Andersson i Viasat.

Hela arenan sjöng Alexander Isaks namn

Hela Koning Willem II Stadion skanderade den svenske succémannens namn i flera minuter efter målet.

– Han är omåttligt populär bland fansen. Alexander Isak kan inte sluta le, livet är ganska härligt just nu. 

Alexander Isak, som är utlånad från Bundesligajätten Borussia Dortmund, har minst sagt gjort succé  Eredivisie och är nu uppe i tolv mål på lika många matcher i den holländska ligan.

– Det är makalösa siffror, säger Andersson.

Genombrottet i Willem II har fått större klubbar att få upp ögonen för den förre AIK-anfallaren. Barcelona och Chelsea är två internationella toppklubbar som uppges vara intresserade av att köpa svensken från Dortmund, samtidigt som den holländska storklubben Ajax pekats ut som ett möjligt nästa steg för 19-åringen.expressen

Related posts

lämna en kommentar