Christoffer Nyman utbytt skadad mot Kalmar FF


Anfallaren Christoffer Nyman vände hem till IFK Norrköping inför den allsvenska säsongen.

Laget har öppnat allsvenskan tungt, med endast en poäng efter två spelade matcher. Och inte såg det ljusare ut för den topptippade klubben då nyckelspelaren Nyman tvingades gå av mattan i Kalmar redan i den 37:e minuten.

Några minuter senare hade den 26-årige anfallaren tagit sig för benet och grinat illa och till slut fattade Jens Gustafsson beslutet att byta ut Nyman.

Christoffer Nyman skadad mot Kalmar

Det är dock inte fastställt vilken typ av skada som Christoffer Nyman har ådragit sig.

– Vi får rapporter om att han har problem med ljumsken, säger kommentatorn Stefan Klemetz i C More.

Efter en mållös förstahalvlek tog gästerna från Östergötland ledningen i inledningen av den andra. Och precis som i premiären mot Helsingborg var det Jordan Larsson som stod för fullträffen, mellan benen på målvakten Lucas Hägg-Johansson.

Men Kalmar skulle komma tillbaka.

Laget tilldelades en straff efter att Sead Haksabanovic och  Fidan Aliti brakat ihop i straffområdet. Romario var sen säkerheten själv från elva meter.

Simon Thern: ”Oerhört billiga mål”

IFK Norrköping återtog ledningen efter att Simon Thern skyfflat in 2-1 efter en rörig situation. Återigen skulle hemmalaget komma att resa sig och Papa Diouf fastställde slutresultatet 2-2.

– Vi följde vår plan och sett över 90 minuter var vi det lag som var närmast segern. Det känns bra. Norrköping är ett bra lag som slutade högt upp i tabellen förra året, säger KFF-tränaren Magnus Pehrsson till C More.

Simon Thern är besviken efter att Norrköping återigen tappat poäng.

– Jag fick vara lite måltjuv där och det var ju trevligt. Det känns som att vi är nära ett par gånger. Vi släpper in oerhört billiga mål och då är det svårt att vinna matcher, säger Thern.

 

FÅ BÄST KOLL: Följ IFK Norrköping – direkt i Messenger expressen

Related posts

lämna en kommentar