Brooks Koepka i öppen fejd med TV-profilen


Brooks Koepka har vunnit tre av golfens senaste sju majortävlingar och leder US Masters efter en dags spel.
Trots det får han utstå tuff kritik.
– Det är det dummaste självsabotage jag sett av en idrottsman, säger Golf Channel-experten Brandel Chamblee.Är Brooks Koepka för smal? Brandel Chamblee menar att bantningen var självsabotage.Foto: TT

LYSSNA: Ny podcast ute nu – lyssna på Martin Möter 

Brandel Chamblee är en av de mest kända och ansedda experterna golfvärlden har att erbjuda. Under den första rundan av US Masters svingade han vilt mot Brooks Koepka – som sedan skulle leda efter en dags spel tillsammans med Bryson DeChambeau.
Chamblee menade att Koepka, som de senaste månaderna gått ned en del muskelmassa, inte borde ha gjort denna förändring.
– Att göra detta mot sin kropp är det dummaste självsabotage jag sett av en idrottsman som är i toppen av sin karriär.

”Det har aldrig fungerat”

Brooks Koepka har under de senaste säsongerna varit en av de fysiskt starkaste spelarna på touren och har gjort sig känd som en spelare som tillbringar mycket tid i gymmet.
När han kom till Augusta National såg han något mer slimmad ut än vad vi vant oss vid från när han vunnit sina US Open- och PGA Championship-titlar.
– Att göra något som ändrar ditt spel på det här sättet har aldrig fungerat, säger Chamblee och fortsätter:
– Jag tror att han hade varit allas favorit att vinna på Augusta. För hade han inte hade gjort de här så hade han inte tappat formen som han gjort under vintern och våren.

LÄS MER: Uppgiven Stenson sågar chanserna

Ger svar på tal

Chamblees ord kom tidigt under torsdagen. Och han förutspådde då inte att Brooks Koepka skulle gå sex slag under par och vara i ledningen.
Efter rundan gav Koepka svar.
– Förut så hette det att jag gymmar för mycket och lyfter för tungt, att jag är för stor för att spela golf. Och när jag går ner i vikt så heter det att jag är för liten. Jag vet inte vad jag ska säga. Jag är både för stor och för liten…
– Jag kommer bara att göra vad som gör mig lycklig. Jag bryr mig inte om vad andra säger. Jag gör det här för min egen skull, och det verkar fungera ganska bra.

 

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger

expressen

Related posts

lämna en kommentar