David Fjäll slutar på SVT inför hockey-VM


David Fjäll har varit ett bekant ansikte för SVT-tittarna under en längre period. Han har bevakat fotboll, hockey och klev för ett par år sedan in i Vinterstudion som alpinreporter. 

Men nu väljer han att lämna SVT, rapporterar Aftonbladet. Han ska i stället koncentrera sig på produktionsbolaget Dobb, som bland annat sänder fotbollsprogrammet Eurotalk. 

– Jag och David har haft samtal kring hans engagemang på SVT ett tag och de samtalen har sammanfallit med att Davids företag Dobb, som han äger tillsammans med några partners, har gjort en omstart. Då landade David i att han vill lägga sitt fulla fokus på Dobb i stället, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson till tidningen.

David Fjäll slutar på SVT

– Det är ett stort åtagande att jobba för SVT och ett stort åtagande att ha sitt eget företag och ska man bli riktigt bra på något måste man ibland lägga allt fokus på ett ställe och David har i det här fallet valt det att lägga det på sitt företag och jag har all respekt för det.

Beskedet kommer en månad före ishockey-VM. Fjäll skulle finnas på plats i Slovakien å SVT:s vägnar. 

– Det finns aldrig ett bra tillfälle att sluta i vår bransch, vi sänder 13-14 världsmästerskap det här året, men jag är väldigt glad att David var med hela VM-vintern och gjorde klart det, säger Edlund Jönsson. 

Fjäll ersätts av Pelle Beckman och Peter Jonsson.expressen

Related posts

lämna en kommentar