Anton Bengtsson värvas från HV 71


Anton Bengtsson har den senaste tiden ryktats vara på väg bort från HV 71 och på väg till Rögle.

För en vecka sedan kunde Kvällsposten avslöja att Bengtsson gjort sitt val men att inget kontrakt ännu var påskrivet.

– Jag sitter på ett utgående kontrakt och måste ha någonstans att spela nästa säsong. Så får vi se var det blir, sa Bengtsson då.

Nu har han skrivit på för två år med Rögle, meddelar klubben i ett pressmeddelande.

– Anton är i sin bästa ålder som hockeyspelare, en smart tvåvägscenter och mycket bra skridskoåkare som kommer att addera fysik och stabilitet i mitten på banan. Även om han bara är 25 år så är han redan rutinerad med över sex säsongers spel i SHL, säger sportchefen Chris Abbott där.

Bengtsson kommer ursprungligen från Nässjö men har spelat med HV 71 sedan J20-tiden.

Totalt har det blivit 375 SHL-matcher för centern.

– Det har verkligen gått snabbt, jag har hunnit vara med några säsonger nu och samlat på mig mycket erfarenhet och vet vad som krävs för att vinna. Och det är något jag tar med mig ner, jag ser fram emot nästa säsong, säger Bengtsson i pressmeddelandet.expressen

Related posts

lämna en kommentar