ABGSC blir största ägare i crowdfundingbolagInvestmentbanken ABG Sundal Collier köper aktier och blir största ägare i den nordiska “crowdfunding”-plattformen Kameo.

Kameo grundades 2018 av Sebastian Harung och via plattformen kan små och medelstora bolag få så kallad gräsrotsfinansiering.

ABG skriver att investeringen är ett led i bankens strategiska strävan att bredda sitt produktutbud och påminner i pressrelease att banken nyligen förvärvade Introduce, som är en plattform för uppdragsanalys.

“Jag är mycket nöjd med att presentera denna strategiska investering. Jag är övertygad om att intresset för nya investeringar via crowdfunding på plattformar online kommer öka ytterligare framgent”, säger Jonas Ström, tillträdande vd för ABG-koncernen och för närvarande chef för den svenska delen.

Affarsvarlden

Related posts

lämna en kommentar