Diego Maradona straffas efter sina ord om Donald Trump


Det är kris i Venezuela. I början av året omvalde presidenten Nicolas Maduro sig själv för en ny mandatperiod – ett val som stora delar av världen underkänt. USA kallar Maduro för diktator och presidenten Donald Trump erkänner i stället oppositionsledaren Nicolás Maduro som ny ledare. 

Samtidigt befinner sig landet i en svår ekonomisk sits, och Reuters har uppgett att Venezuelas ledning nu hämtat ut åtta ton guld från centralbanken som de planerar att sälja utomlands. Stora protestaktioner har skakat landet, och bilder på brinnande barrikaderade områden har spridits. 

Mitt i det här hittar vi Diego Maradona – den argentinska fotbollsikonen, betraktat som en av de bästa spelarna genom tiderna.

Kallade Trump för ”tyrannen”

Just nu jobbar Maradona som tränare för det mexikanska division 2-laget Dorados. Och det var i samband med lagets seger mot Tampico Madero tidigare i april som Maradona såg till att blanda sig i den venezuelanska krisen. 

– Jag vill tillägna Nicolas Maduro den här segern eftersom ”jänkarna” är världens sheriffer och tror att de kan krossa oss för att de har den största bomben i världen, sa 58-åringen.

Han fortsatte:

– Men inte oss. Tyrannen de har som president (Donald Trump) kan inte köpa oss. 

Maradona straffas med böter

Maradona syftade troligtvis på de skärpta sanktioner som USA infört mot Venezuela, för att sätta press på Nicolás Maduro. 

Kort efter det segerrusiga uttalandet stod det klart att Maradona utreds av det mexikanska fotbollsförbundet. Detta då orden om Maduro och Trump bryter mot förbundets regler om politisk opartiskhet. 

Och nu står det klart att den argentinske legendaren straffas med böter. Det skriver Global News. Enligt sajten har Mexikos förbund bekräftat att en bot är utfärdad, men att de håller summan hemlig.

 

Vill du ha mer sport i ditt flöde? Följ SportExpressen på Instagram! 

LÄS MER: Stora mysteriet kring allsvenska talangen: ”Är samma person” 

expressen

Related posts

lämna en kommentar