Bandidos-anhängare knivhögg två på Interpool – gripen på nytt tillsammans med rikskända rånare


Den dramatiska novemberkvällen 2016 började på Eightball där tre män – en nu 33-årig provmedlem i Bandidos, en fullvärdig medlem samt en yngre Bandidoskopplad man – hamnade i bråk efter att krogpersonal påpekat att de behövde skyla sina kläder som visade klubbtillhörigheter.

Efter tumultet begav trion sig till Interpool i Gävle där det på nytt blev kurr. Två personer knivhöggs och innan flyktbilen stoppades av en trottoarkant hade man försökt köra över ett vittne.

– Det är viktigt att ställa upp och sätta dit de jävlarna, man blir ju sur när man får höra om situationer när ingen har ställt upp. Det fanns en fara för mig men jag var aldrig rädd, jag var så adrenalinfylld, sade vittnet senare till tidningen.

De tre männen häktades några dagar senare och vid den välbesökta rättegången i Gävle var det stort säkerhetspådrag. Efter att ha knipit igen under utredningen började männen prata, och 33-ingen erkände att det var han som hållit i kniven.

– Jag ville ge honom ärr för livet. Jag har alltid behövt ha kniv på mig, det är en hård värld därute, sade 33-åringen i rättssalen.

Åklagare Peter Olofsson ville att knivattackerna skulle bedömas som mordförsök, men rätten delade inte åsikten utan dömde för grov misshandel och grovt olaga hot. Hovrätten fastslog senare att de tre männen skulle avtjäna 3,5 år på anstalt.

I mitten av mars släpptes trion villkorligt, men för en av dem – 33-åringen – blev inte tiden i frihet särskilt lång. I fredags natt stoppade polispatrull en bil i Fagersta, som 33-åringen ska ha suttit i tillsammans med två rikskända rånare. Samtliga greps och anhölls senare på lördagsmorgonen.

Samma dag hade Bandidos Karlstad planerat en muckfest för 33-åringen i Hammarö kommun – men då satt han alltså inlåst på Västeråsarresten.

På tisdagen begärdes männen häktade vid Västmanlands tingsrätt, misstänkta för förberedelse till rån.

– Vi har gjort en hel del beslag som jag inte kan gå in på, men vi är säkra på att herrarna har hållit på att förbereda ett rån. Utredningen är i ett känsligt läge så jag kan inte säga så mycket mer nu, säger åklagare Fredrik Sandberg, som leder förundersökningen.

Den 33-årige mannen hade redan före knivhuggningarna på Interpool ett våldsfyllt CV med 26 avsnitt i belastningsregistret. Han har tidigare synts i väst som deklarerade att han var prospect (en typ av provmedlem) i Bandidos Sandviken, men bär sedan frigivningen i mars väst tillhörande Bandidos Karlstad.

Senaste anhalten innanför murarna var Hall, dit han flyttades från Mariefredsanstalten efter att ha varnats fem gånger och suttit på isolering. Inne i fängelset ska han bland annat ha slitit tag i en datorskärm i vaktrummet och slängt den i golvet.

De två männen – 53 respektive 41 år gamla – som greps tillsammans med 33-åringen är kända för uppmärksammade rån och rymningar.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar