Charlotte Kalla och Therese Johaug möts i Landskampen på TV4


Efter världscupavslutningen i Falun kom beskedet att Charlotte Kalla och Therese Johaug skulle på semester tillsammans, på den grekiska ön Rhodos.

Men det handlar alltså om en tv-inspelning.

Programmet ”Landskampen” sändes i svensk tv redan 2011. Konceptet var enkelt: Sverige mot Norge. Och bland deltagarna fanns legendarer som Magdalena Forsberg, Thomas Wassberg, och Björn Dählie.

Nu har det blivit dags igen.

Förutom Kalla och Johaug är Hanna Öberg, Fredrik Samuelsson, Petter Northug, Emil Iversen och Tiril Eckhoff med i den nya säsongen av ”Landskampen”. Inspelningen pågår just nu, i regi av norska TV2, och det kommer senare att sändas även i svenska TV4.

– Det är ett otroligt startfält och det var också en stor anledning till att jag tackade ja till det här, säger Charlotte Kalla när vi når henne på telefon nere på Rhodos.

– Jag ville lära känna de andra bättre och hittills har allting överträffat mina förväntningar. Det har varit väldigt givande dagar här nere.

”Jag var så besviken”

SportExpressen har tagit del av flera bilder från inspelningen där man kan se hur stjärnorna kämpar i olika tävlingar både i vatten och på stranden.

Och det ser ut att vara blodigt allvar.

– Man märker varenda gång det är dags för tävling, att man taggar till lite extra och blir mer fokuserad. Lampan lyser på ett annat sätt då, säger Charlotte Kalla.

– Men det var egentligen först i går… då blev jag nästan rädd för mig själv, när jag märkte hur mycket det här betyder för mig.

Oj, vad var det som hände då?

– Det var femte tävlingsdagen och det har varit jämna fajter. Då kände jag att det är inte så många tävlingsdagar kvar och det börjar närma sig finalen. Alltså… Hanna, ”Sebbe” och Calle fick verkligen se en sur Charlotte, så svart som det kan bli i ögonen. ”Tyst! Prata inte med mig”, sa jag. Jag var så besviken på min insats. Det överraskade mig.

Kalla skrattar till.

– Jag trodde inte att jag skulle kunna bli så känslomässigt engagerad i något som jag inte förberett mig för. Det är ju nya moment som vi inte gör till vardags, men det spelar ingen roll. Om man representerar Sverige i ett lag och de andra gör bra ifrån sig, då vill man ju leverera och också vara bra.

Hur har det varit att tävla mot Petter Northug?

– Han har imponerat. Inte är han så mycket pensionär som han försöker få det till. Han är verkligen grym. Man märker att han har varit på väldigt hög nivå i många år och har en bra grund att stå på.

Vem är bäst i det svenska laget?

– Hmm… i vissa tävlingar gör alla samma sak, men ibland måste vi dela upp oss och då skulle man helst vilja skicka Calle på alla övningar. Han är väldigt allround.

Har umgåtts med Johaug

Hon berättar att det är långa tävlingsdagar, men de får också tid att umgås en hel del utanför tv-inspelningarna. De kommer att vara på plats på Rhodos i nästan två veckor.

– Det är en väldigt avslappnad stämning och många bjuder på sig själva. Det är verkligen ett härligt gäng, säger Charlotte Kalla.

Har du hunnit prata något med Therese Johaug?

– Ja, massvis. Det är hur inspirerande som helst att få hänga med henne här.

Blir det någon mer semester efter det här äventyret på Rhodos?

– Det här är ju nästan halva semestern! Men efter det här ska jag vara hemma i Sundsvall och landa lite. Sen blir det några dagar i fjällen vid påsk.

– Jag drog i väg hit direkt efter sista tävlingen i Gällivare, så det ska bli skönt att få vara hemma ett tag.

Det är ännu inte bestämt när ”Landskampen” ska sändas i tv.

 

LÄS MER: Charlotte Kalla har bestämt sig – kör en säsong till expressen

Related posts

lämna en kommentar