Calle Halfvarsson knäckt efter duellen med Petter Northug


Precis som SportExpressen kunde berätta tidigare i dag är Calle Halfvarsson en av deltagarna i den nya säsongen av tv-programmet ”Landskampen”. Där kommer han bland annat att ställas mot Petter Northug.

Halfvarsson och Northug har haft en rad duster i skidspåret genom åren och de har även hackat på varandra i en rad intervjuer.

Nu har de plötsligt fått chansen att umgås privat.

– Vi har aldrig kunnat snacka på det plan som vi gör nu under inspelningen, säger Petter Northug till VG.

– Vi har varit rivaler och bara kastat skit på varandra. Det har varit den enda kommunikationen, egentligen. Men nu när jag lagt av och vet att vi inte kommer mötas i spåret något mer, då är det skönt att kunna gå igenom allting som hänt och sagts genom åren.

Northug och Halfvarsson under inspelningen.
Foto: Håvard Solem/TV 2
NYA DUELLER. Petter Northug och Calle Halfvarsson möts i det nya tv-programmet ”Landskampen”, som kommer att sändas i TV4.
Foto: Håvard Solem/TV 2
Foto: Håvard Solem/TV 2


Berättar om tunga tiden

Calle Halfvarsson säger till TV2 att han aldrig tagit åt sig av kritiken från Petter Northug, trots att den stundtals varit brutal. Däremot hade han det rejält tungt efter VM 2015.

Då fick han stryk av Northug i sistasträckan på stafetten – inför hemmapubliken i Falun.

– Vi har kört två stafetter mot varandra och jag har förlorat båda. VM i Falun 2015 var speciellt för mig och den gången var det svårt för mig att hantera både ordkriget och det sportsliga.

Halfvarsson fortsätter:

– Jag mådde inte bra efter att jag blev slagen av Petter där. Det var som om hela världen rasade samman för mig och jag hade några väldigt tunga dagar.

Löftet: ”Vi ska ta dem”

Inspelningen av ”Landskampen” kommer att pågå i knappt två veckor. Och enligt Calle Halfvarsson är det han och hans svenska lagkompisar som ser ut att dra det längsta strået den här gången.

– Vi vet ju att norrmännen är väldigt starka med skidor under fötterna, men… här nere, när det handlar om annat än skidåkning, så tror jag att Sverige har en fördel, säger Halfvarsson till TV2.

– Vi tog dem inte i vinter, men vi ska ta dem här.

Det svenska laget består av Calle Halfvarsson, Charlotte Kalla, Sebastian Samuelsson och Hanna Öberg. I det norska laget finns Petter Northug, Therese Johaug, Emil Iversen och Tiril Eckhoff.

”Landskampen” produceras av norska TV2, men kommer även att sändas i svenska TV4.

 

LÄS MER: Charlotte Kalla om tv-programmet: ”Nästan rädd för mig själv” expressen

Related posts

lämna en kommentar