Djurgården: Drömstart för FBK på semifinalerna


Seriesegraren Färjestad fick en perfekt start på semifinalserien mot rivalen Djurgården.

Värmlänningarna öppnade starkt i Löfbergs arena och gick snabbt upp i en 2-0-ledning efter mål från Jesse Virtanen och Joakim Nygård. I inledningen av den andra ökade samme Virtanen på till 3-0 och när Daniel Viksten skickade in 4-0 i spel fem mot fyra var Djurgården i rejäl brygga.

Gästernas Sebastian Strandberg fick in ett psykologiskt viktigt mål i slutet av mittenperioden och när Axel Jonsson-Fjällby stod för ett vackert solomål direkt i den sista perioden sg Djurgården ut att få lite kontakt.

Färjestad vann första semin mot Djurgården

Stockholmarna pressade på för ytterligare ett reduceringsmål och med fyra och en halv minut kvar på klockan beslutade sig Robert Ohlsson för att ta ut målvakten Adam Reideborn.

Dick Axelsson var närmast att reducera, men den forne FBK-stjärnans avslut satt i stolpen. Färjestad höll undan och vann den första semifinalen med 5-2, efter ett mål i öppen kasse från Martin Johansson.

 

FÅ BÄST KOLL! Alla nyheter om Färjestad – direkt i Messenger 

FÅ BÄST KOLL! Alla nyheter om Djurgården Hockey – direkt i Messenger expressen

Related posts

lämna en kommentar