Damkronorna föll mot Tjeckien: ”Vi blir ängsliga”


Damkronorna föll i premiären mot Tyskland trots en förkrossade skottstatistik.

Under lördagen åkte man på andra raka förlusten efter 3-5 mot Tjeckien.

Damkronorna låg länge jämsides med Tjeckien fram till sista perioden. Hanna Olsson satte 1-0, Natálie Mlýnková kvitterade men Sverige tog åter ledningen till 2-1. 

Sen kom den tjeckiska vändningen. Tjeckien ryckte i från 2-2 till 4-2 i tredje perioden. Sverige reducerade till 3-4 och forcerade hårt i slutet av matchen men åkte i stället på 3-5 i tom kasse.

– Vi blir ängsliga i andra perioden. Sen har vi lägen att avgöra matchen men trycker inte dit pucken, säger Erika Grahm i SVT.

Sverige pressat att slå Frankrike

Experten Jonas Andersson:

– Sverige förtjänar inte att vinna den här matchen så som det har sett ut över 60 minuter. Första perioden var stundtals bländande. Men de sista 40 minuterna har det sett alldeles för dåligt ut mot ett sådant här skickligt Tjeckien, säger Andersson i SVT.

Sverige spelar i B-gruppen och möter Frankrike i morgon (söndag) samt Japan (tisdag). Där krävs sannolikt två segrar för att spela vidare i A-VM.

Tre lag av de fem lagen i B-gruppen går tillsammans med alla fem lagen från A-gruppen (Kanada, USA, Ryssland, Finland och Schweiz) vidare till kvartsfinal.expressen

Related posts

lämna en kommentar