Blåvitts kamp för att få Vibe spelklar


IFK Göteborg hade en tuff fjolårssäsong och i premiären av årets allsvenska blev det en tung förlust med 1–3 mot nykomlingen AFC Eskilstuna.

Men i veckan kom klubben med ett besked som fått fansen att dra på smilbanden:

Den danske skyttekungen Lasse Vibe har återvänt till Blåvitt och förhoppningar finns att han kan spela redan i hemmapremiären mot Elfsborg på söndagseftermiddagen.

Kennet Andersson, som klivit som en form av tillfälligt sportchef i klubben men som själv väljer att kalla sig ”operativ styrelseledamot”, gör allt han kan för att så ska bli fallet.

– I morgon hoppas vi, svarar han på frågan om när Lasse Vibe är spelklar.

– Det finns möjligheter in i sista timmen. Det är en knapptryckning från Kina. Vi väntar på det.

Flera hundra fans på träningen

Poya Asbaghi och hans mannar gör sig redo för västkustmötet oavsett Vibes medverkan eller ej.

Det gör också supportrarna.

När IFK Göteborg på lördagsförmiddagen gör sin sista träning inför Elfsborgsmatchen är det stor uppslutning av blåvita anhängare på Kamratgården som vill bidra med det som de kan.

Kennet Andersson är imponerad över uppslutningen.

– Det är så jävla häftigt. Det är grymt. Jättekul. Jag hörde att det var runt 500 personer här, säger Kennet Andersson och fortsätter:

– Det betyder jättemycket för spelarna. Supportrarna är här för att visa kärlek. Jag vill få till ett större vi och vi är här tillsammans allihop.

Då Gamla Ullevis gräsmatta inte är i fullgott skick är det Ullevi några utsparkar bort som blir skådeplatsen för söndagens kamp.expressen

Related posts

lämna en kommentar