Ahmed yasin har 250 000 följare på Instagram


2017 var han utlånad från AIK till Hisingsklubben och gjorde stor succé. Efter att ha återvänt till AIK under en halv säsong fortsatte karriären i qatariska Al Khor. 

– De värvar fyra utländska spelare som ska göra allt för laget. Förlorar vi får vi skit, vinner vi får vi beröm. Fyra spelare som ska bära ett helt lag. Det kanske är 20 personer på läktarna, men pressen där är större än i storklubbarna här i Sverige när det gäller media och alla schejker som ska prata och lägga sig i och ge beröm och omdömen, säger Ahmed Yasin, som nu har ett färskt treårskontrakt med BK Häcken i handen. 

Yttermittfältaren i AIK:s kläder.

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Han berättar att Al Khors president inte alltid var helt överens med tränaren om laguttagningen. 

– När en brasse skulle bänkas kom han ner och sa ”Han ska spela, punkt slut” och så blev det så. Efter en förlust kunde han komma ner och ge varje spelare ett omdöme. ”Du är helt fri framför mål, hur fan kunde du skjuta utanför”. De är raka där borta, ingen går bakom din rygg utan de säger det i fejset. Det är deras klubb, deras regler och de bestämmer. 

– Om det är bra eller dåligt beror på din mentalitet, men det skiter de i. Det kan vara bra med en väckarklocka, men det är mindre bra om du sänks för att du är en svag människa. Det är 50/50. 

Yasin en stor profil på Instagram 

Bagdadfödde Yasin kom till Örebro i unga år men har valt att spela landslagsfotboll för Irak. Och där är han en stor profil, vilket drygt en kvarts miljon följare på Instagram vittnar om. 

– Det är jävligt stort, större än vad många här tror. I början var det jättejättekul, då sökte man nästa uppmärksamhet och att folk skulle vilja ta bild med en. Nu vill man vara lite mer privat när man är ute och käkar, men jag ställer alltid upp oavsett vad. Jag försöker hjälpa till. 

https://www.instagram.com/p/Bv1uF9dB7oJ/

27-åringen betonar att han inte är hemma i allsvenskan för gott. 

– Absolut inte, absolut inte. Med all respekt… mina drömmar är mycket större än Sverige och allsvenskan, men först och främst är det bara Häcken som gäller. Jag är jävligt glad över att vara här. Det är sjukt, det går inte att beskriva. En familjär och proffsig klubb som tar hand om dig väldigt väl. Och det är jätteskönt med ett långt kontrakt. 

”Pengar är jävligt viktigt”

Ahmed Yasin berättar att han hade möjligheten att stanna kvar utomlands och tjäna mer pengar. 

– Vissa spelare säger ”pengar, pengar, pengar”, men helt ärligt… bara jag trivs och får spela fotboll är det okej med en lön som räcker varje månad. Självklart är pengar jävligt viktigt också, men just nu där jag är så vill jag må bra och det känner jag att jag gör här. 

BK Häcken inledde med 1-1 mot Malmö FF på bortaplan. Nu väntar nykomlingen Helsingborg hemma på Bravida Arena. 

– De har stora namn som Wanderson, Farnerud och Granqvist. Många rutinerade spelare som varit med i gamet länge, men de är kanske lite för sega för oss yngre som är snabba och så, haha. Men de gjorde en jävligt bra match mot Norrköping (3-1), det får man ge dem.

expressen

Related posts

lämna en kommentar