Emil Larsson tvingas sluta med hockey


Karlskrona HK kvalade mot Timrå förra våren för att hålla sig kvar i SHL.

Laget lyckades inte.

Och för Emil Larsson slutade säsongen ännu värre än med enbart degradering.

För samtidigt som KHK åkte ur serien led Larsson av en hjärnskakning. I en av kvalmatcherna mot Timrå träffades han olyckligt i ansiktet av lagkamraten Mattias Karlssons skott.

– Just nu får jag inte ens titta på tv, och har mobilförbud, och det är en del av schemat vi satt upp. Det viktiga nu är att hitta tillbaka. Hälsan är nummer ett, sa Larsson till Kvällsposten över två månader efter smällen. 

Emil Larsson avslutar karriären

Där och då visste han inte om han någonsin skulle kunna spela hockey igen. Först nu har det definitiva beslutet fattats. Emil Larsson ger upp karriären.

”Tillsammans med läkare och min egen självinsikt väljer jag nu att avsluta min hockeyresa”, skriver han själv i ett inlägg på Karlskrona HK:s hemsida.

Hur Emil Larssons framtid ser ut är i nuläget oklart.

”Vilka mina nya mål kommer att vara har jag inte bestämt ännu. Det får framtiden utvisa. Jag har en stor tilltro att det kommer bli en ny rolig resa framöver men med nya utmaningar som jag tack vare min sambo, familj, vänner och KHK har fått stöttning i att ta mig igenom under det här året”, skriver han.

I samband med Emil Larssons avskedshälsning hyllas han också av klubben.

”Det är oerhört ledsamt att Emil tvingas avsluta sin karriär i förtid till följd av hjärnskakningen. Emil har verkligen bidragit med sitt stora spel och sin personlighet under de 8 åren vi fick tillsammans i Karlskrona HK. Vi har många fina minnen och händelser såväl på isen som vid sidan av som för evigt kommer lämna avtryck, dessvärre så slutar det långt tidigare än både vi och Emil hade hoppats på”, skriver Karlskrona HK.expressen

Related posts

lämna en kommentar