Edin Hamidovic tvingar sig bort från Gais – klar för J-Södra


Edin Hamidovic vann Gais interna skytteliga 2018.

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Edin Hamidovic kom till Gais inför säsongen och visade direkt vad han går för på försäsongen. När Gais skrällde i Svenska cupen var den 25-årige målsprutan en stor anledning till framgångarna.

I superettan stod han sedan för elva mål, flest av alla spelare i Gais i fjol.

Nu lämnar han överraskande klubben – trots att han står under kontrakt. Enligt Gais har Hamidovic i praktiken tvingat sig bort. Anfallaren skrev på för Jönköpings Södra samma dag som transferfönstret stängde i går. På sin hemsida skriver Gais om beskedet:

Gais har gått in i säsongen 2019 med en mindre trupp än föregående år och med föresatsen att Edin Hamidovic skulle vara en av de bärande spelarna i laget. Men tyvärr har Edin själv under ett par veckor uttryckt att han vill lämna klubben för att flytta tillbaka till Huskvarna, vilket Gais i ord och handling har motsatt sig med hänvisning till gällande kontrakt. Styrelsen, sportrådet och den sportsliga ledningen har under den tid då frågan varit aktuell varit tydliga med att man vill se Edin Hamidovic i Gais inte bara under 2019, utan också därefter. Men tyvärr måste vi nu konstatera att vi, efter att ha utvärderat de alternativ som slutligen stod till buds, motvilligt har gått med på att sälja spelarens kontrakt till Jönköping Södra.

Edin Hamidovic lämnar Gais för J-Södra.

Foto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK / BILDBYRÅN

”Har gjort vad vi kunnat”

Från Gais sida avgjordes frågan vid styrelsebordet. 

Klubbens ordförande Jonas Andersson:

– Jag vill inte kommentera några detaljer i affären men jag kan säga att vi inom klubben inte haft några som helst planer på att förändra den trupp som vi spikade för fyra veckor sedan. Inte heller har vi tvingats till en uppgörelse av ekonomiska skäl. Vi har gjort vad vi har kunnat för att hitta lösningar som gör att Edin skulle fortsätta spela för Gais men vi får tyvärr konstatera att det arbetet inte gett resultat.

Gais tränare Bosko Orovic.

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

”Väljer att inte kommentera”

Enligt GT:s uppgifter har det från Gais tränarstab bitvis funnits ett missnöje med Edin Hamidovics defensiva arbete i laget. Gais tränare och sportchef Bosko Orovic vill inte kommentera de uppgifterna eller beskedet att Hamidovic nu lämnar klubben.

– Jag väljer att inte kommentera något. Jag vill inte ge mig in i någon polemik, säger Orovic kortfattat till GT.

Är det något som har hänt?

– Inget har hänt, men jag vill inte kommentera något om det utan utan hänvisar till hemsidan.

När Gais i går presenterade sin trupp till hemmapremiären mot Öster fanns Edin Hamidovics namn inte med. Enligt klubben var anfallaren sjukskriven. I premiären mot Trelleborg satt han på bänken.

Kontraktet med Jönköpings Södra är skrivet över två år.

GT har sökt Edin Hamidovic för en kommentar.

Edin Hamidovic

Ålder: 25 år.

Position: Anfallare.

Klubbar: IFK Öxnehaga, IK Tord, Jönköpings Södra, Skövde AIK, Motala AIF, Husqvarna FF, Gais.

LÄS MER: Gais tippas i mitten av superettan

LÄS MER: ”Balkansatsningen” i Gais

LÄS MER: ”Kunde ha vunnit skytteligan på 70 mål…”expressen

Related posts

lämna en kommentar