Börsplus: Inte läge att teckna KarnovKarnov Group, som levererar juridisk information, går till börsen med en “urstark” marknadsposition och fin lönsamhet, vilket speglas i prislappen. Det skriver SvD Börsplus och råder till att inte teckna aktien.

“Räknar vi med en värdering kring nuvarande nivå och lyfter blicken ett par år, så finns en avkastningspotential på runt 20 procent på radarn. Troligen tar man ingen stor skada av att teckna Karnov men vi hade önskat att det gick att räkna hem aktien med lite mindre optimistiska antaganden för att ge grönt ljus”, skriver SvD Börsplus.

Karnov värderas i erbjudandet inför noteringen på Nasdaq Stockholm till 4,2 miljarder kronor, mätt efter det förestående erbjudandet som bland annat innehåller en nyemission på 0,8 miljarder kronor.

Affarsvarlden

Related posts

lämna en kommentar