Analytiker höjer vinstprognoser för H&MKlädjätten H&M redovisade i fredags ett klart högre rörelseresultat än väntat för det första kvartalet. Aktien steg 9,6 procent på rapportdagen. Analytikerna i Factsets underlag har efter rapporten dragit upp prognoserna för vinsten per aktie för både i år och nästa år. 

Prognosen för den justerade vinsten per aktie i år har höjts 1,7 procent till 7,69 kronor, från 7,57 kronor dagen innan rapporten. För nästa år har prognosen justerats upp 1,7 procent till 8,28 kronor, från 8,14 kronor.

Försäljningen var redan känd i samband med kvartalsrapporten, men analytikerna har också här dragit upp prognoserna en aning för de kommande åren. 

Prognosen för försäljningen i år har höjts 0,7 procent till 224 587 miljoner kronor, från 223 106 miljoner kronor dagen innan rapporten. För nästa år har försäljningsprognosen justerats upp 0,8 procent till 232 088 miljoner kronor, från 230 258 miljoner kronor.

Den genomsnittliga riktkursen har höjts 3,8 procent till 134,17 kronor, från 129,22 kronor dagen innan rapporten. Genomsnittlig rekommendation på aktien är fortsatt undervikt.

Affarsvarlden

Related posts

lämna en kommentar