Alexander Isak jagas av Barcelona efter succén


Alexander Isaks succé i Willem II ger eko i Europa. 

Nu uppger tidningen Mundo Deportivo att Barcelona är intresserade av att värva svensken. 

Isak har lånats ut till Willem II av Borussia Dortmund för att få mer speltid. Och på bara nio ligamatcher har han gjort hela tio mål, ett nytt klubbrekord. Han har dessutom hunnit bli historisk som den första spelaren i Eredivisie att göra ett hattrick med tre straffar. 

Foto: TOIN DAMEN / PROSHOTS BILDBYRÅN
Foto: TOIN DAMEN / PROSHOTS BILDBYRÅN


– Jag känner att det bara går bättre och bättre ju mer jag lär känna mina lagkamrater, sa Alexander Isak nyligen till SportExpressen. 

– Vi har lärt känna varandra på plan också och det ger resultat. Vi spelar fin fotboll och jag har fått bra hjälp av laget och har kunnat hjälpa laget tillbaka, säger han. 

Isak har ett låneavtal med Willem II som sträcker sig fram till sommaren. Hans avtal med Borussia Dortmund går inte ut förrän i juni 2022. 

LÄS MER: Isaks chanser döms ut – trots målsuccén 

Dortmund redo att släppa Alexander Isak

Enligt Mundo Deportivo är Borussia Dortmund beredd att släppa 19-åringen om rätt bud kommer in. Även Alexander Isak ska vara villig att lyssna på bud.

Barcelona har därför kontaktat Dortmund om att värva svensken. 

”De är mycket intresserade”, skriver Mundo Deportivo.

Enligt tidningen ska Barcelona vara långtifrån det enda laget som vill ha Alexander Isak efter målsuccén.

SportExpressen skrev tidigare i veckan att Real Betis har svensken på sin önskelista. 

Alexander Isak värvades rekorddyrt till Dortmund

Alexander Isak värvades bara 17 år gammal från AIK för det hisnande beloppet 90 miljoner kronor, nytt rekord för allsvenskan. Både i svenska och utländska tidningar har anfallaren kallats för den nya Zlatan. 

Men han har fått ont om speltid i det tyska storlaget. Och svensken fick inte spelen enda tävlingsminut för Bundesligajätten under sin andra säsong i klubben, i stället förvisad till reservlaget och tyska fjärdeligan, Regionalliga West. I Nederländerna har det gått bättre och svensken har kallats ett fenomen i de holländska tidningarna. 


Foto: THERESE BACK / THERESE BACK/STELLA PICTURES STELLA PICTURES

Nyligen fick han också göra tävlingsdebut med A-landslaget och hyllades av förbundskapten Janne Andersson efter inhopp mot Rumänien och Norge. 

Isak berättade nyligen i Expressen hur han byggt muskler för att bli starkare på plan. Den extra träningen är ett led i att bli en av världens bästa spelare. 

– Jag vill ju inte bli tung samtidigt, jag vill ju ha kvar min rörlighet och snabbhet och så. Det är inte lätt alltså men jag jobbar på det. Det är ju bra för balansen också, säger han.

 

 LÄS MER: Ignorerad av tränaren – men nu är Isak glödhetexpressen

Related posts

lämna en kommentar