AIK på väg att värva Jack Lahne


Det var den 1 februari som SportExpressen kunde avslöja att Jack Lahne lämnade BP på lån för att gå till franska Ligue 1-klubben Amiens SC. Där blev den unge anfallaren lagkamrat med bland andra Saman Ghoddos och Emil Krafth. 

Håller sig kvar i Ligue 1

Amiens ser ut att hålla sig kvar i franska högstaligan då laget har sju poäng till godo på Caen, som just nu ligger på kvalplats. Guingamp ligger på nedflyttning och till nästjumbon har Amiens ytterligare en poäng till godo. 

– Jack lånas ut fram till sommaren och Amiens har en köpoption. Går allt som planerat så är det här föreningens, i särklass, bästa transfer genom tiderna. Lånet i sig är en av BP:s bästa affärer, sa Brommapojkarnas manager Robert Björknesjö till klubbens hemsida då övergången blev officiell. 

– Om köpoptionen inte utnyttjas, har Jack dessutom förlängt sitt avtal med oss över säsongen 2021, fortsatte Björknesjö.

Väntas bli officiellt inom kort 

Men det har inte blivit någon speltid på grund av pappersstrul och nu jobbar AIK på att få låna spelaren. Ett scenario som parterna jobbat på är att Amiens köper loss Lahne och att han sedan lånas ut till AIK. Ett annat är att han lånas ut till AIK från BP och att Amiens köper loss spelaren efter låneperioden är över. Hur som helst kan AIK vara på väg att säkra upp det 17-åriga superlöftet på ett lån. 

Pappersarbetet drar ut på tiden 

Allt lär avgöras under det kommande dygnet och där pappersarbetet har dragit ut på tiden och det är därför ingenting är klart ännu. Nu är frågan om parterna lyckas lösa det innan transferfönstret stänger. 

Hör allt om AIK:s försök att låna Jack Lahne i nya avsnittet av podden ”Disco & Noa”!expressen

Related posts

lämna en kommentar