Elias Pettersson får ”Pavel Bure Award”: ”Otrolig säsong”


Två bortamatcher återstår av Vancouver Canucks säsong.

Sista hemmamatchen i Rogers Arena spelades i natt.

1-2-underläge mot San Jose Sharks vändes till en 4-2-seger efter två assists av Loui Eriksson och en av Alexander Edler.

Vancouvers två hetaste svenskar den här säsongen syntes inte till särskilt mycket.

Förstemålvakten Jacob Markström satt på bänken.

Elias Pettersson fick ”Pavel Bure Award”

Elias Petterson då? Ja, han klev av isen poänglös. Faktum är att den 20-årige rookiesensationen bara gjort två mål de senaste 25 matcherna.

I samband med säsongens avskedsföreställning prisades de två blågula succéspelarna.

Elias Pettersson fick ”Pavel Bure Award” – priset som lagets mest spännande spelare.

https://twitter.com/Canucks/status/1113292369669943297?s=20

Bure själv fick utmärkelsen fem gånger. Markus Näslund fick det två gånger, medan tvillingarna Sedin faktiskt har ratats konstant.

– Jag är väldigt glad över att få priset. Det har varit ett sådant roligt år för mig, säger Elias Pettersson som håller debuten som främsta minnet.

– Första matchen och första målet. Jag kommer aldrig glömma den känslan. Att få göra mål på första skottet. Det finns inga ord.

”Bara att lyfta på hatten för hans otroliga säsong”

Elias Pettersson har gjort 65 poäng på 69 matcher och tippas av alla att bli vinnare av NHL:s rookiepris.

– Jag vet att det varit mycket snack om mig, men jag hade ingen aning om att det skulle vara så här mycket. Jag är bara glad att fansen tycker om mig så mycket och jag försöker ge något tillbaka genom att spela min bästa hockey i varje match, säger han.

 

 

Förre storspelaren Todd Bertuzzi – som fått ”Pavel Bure Award” fyra gånger – hyllar den 20-årige svensken.

– Det är bara att lyfta på hatten för den otroliga säsong som han har haft. Han har gjort några av de läckraste målen sedan Pavel Bures dagar. Fansen har höga förväntningar på sina spelare i Vancouver. Det är inte enkelt att vara där när det inte går bra, men Elias Pettersson har gjort ett ruggigt bra jobb, säger han till Sportsnet 650. 

Trots den fantastiska säsongen fick Elias Pettersson se sig besegrad av Jacob Markström när Vancouver Canucks delade ut ”Cyclone Taylor Award” – som klubbens mest värdefulla spelare i år.

https://twitter.com/Canucks/status/1113304792036597760?s=20

Jacob Markström blev Vancouvers MVP

Enligt en omröstning på Sportsnets twitterkonto tyckte även fansen att Jacob Markström var lagets MVP, men han fick hård konkurrens av Elias Pettersson.

– Han är den mest välkomna överraskningen för Vancouver, säger Sportsnets Dan Murphy i en radiosändning.

– Jag tror Vancouver var 30:e i målvaktsligan av 31 lag förra året. Det är inte så nu. Allt har ändrats tack vare Jacob Markström.

29 år gammal svarade den före detta Brynäs-målvakten för sin överlägset bästa säsong i NHL. Det blev totalt 28 segrar på 59 matcher, då Thatcher Demko väntas vakta kassen i säsongens två sista kamper. 

Dan Murphy om MVP-valet:

– Jag tycker fortfarande det borde ha gått till Pettersson. Markström har visat stabilitet sedan början på december och varit Vancouvers bäste spelare sedan dess. Pettersson var den bäste spelaren innan dess, så jag skulle ha gett priset till rookien.

 

 

expressen

Related posts

lämna en kommentar