Duellerna som kan avgöra


Inför kvällens match sju har jag plockat ut duellerna som kan vara avgörande när Färjestad eller HV71 ska säkra den fjärde och sista semifinalplatsen.

Målvaktsjättarna:Foto: Bildbyrån

Både Markus Svensson och Jonas Gunnarsson har storspelat under matchserien och stått för flertalet matchavgörande räddningar. Trots att Svensson släppte fyra puckar förbi sig senaste (det sista i öppen kasse) var han Färjestads i särklass bästa spelare.
I den här typen av matcher är målvakten ofta den avgörande faktorn och både Svensson och Gunnarsson har under säsongen och slutspelet visat att man kan vinna matcher mer eller mindre på egen hand.

Backgiganterna:Foto: Bildbyrån

Två finska backar har varit två av förgrundsfigurerna i den här matchserien. Jesse Virtanen har som under säsongen varit vass men trots det blivit överglänst av sin landsman Mikko Lehtonen.
Båda loggar enormt mycket istid och är delaktiga i spelet över hela banan och har en stor roll i powerplay något som HV haft problem med under matchserien. Nu gjorde Lehtonen mål i just den spelformen senast och kanske det lossnar en aning.

Frontfigurerna:Foto: Bildbyrån

När HV71 vann SM-guld 2017 röstades Simon Önerud fram som slutspelet mest värdefulla spelare och fick motta det prestigefyllda priset Stefan Liv Memorial Trophy. Och det är något speciellt med Önerud och just slutspel. Visserligen bara två assist än så länge i matchserien mot Färjestad men ett bra spel överlag och det är mer och mer tydligt att ju tuffare matcherna blir desto mer av Öneruds ledaregenskaper kommer fram. Linus Johansson har varit Färjestads genomgående bästa spelare och den som gått i bräschen gällande offensiv leverans men också vuxit ut som lagets naturliga ledare.
Är ofta i händelsernas centrum över hela isen och spelar varje byte med passion, inlevelse och som om det nog också vore hans sista.
Det skulle inte förvåna mig om någon av dessa står som matchvinnare ikväll.

Eleganterna:Foto: Bildbyrån

Det finns nog inte två så sevärda spelare i SHL som Joakim Nygård och Mattias Tedenby.
Kan skapa chanser helt på egen hand och bryta ett dödläge.
Nygård har själv varit kritiskt mot sitt spel under matchserien medan Tedenby haft bra speed och hittat kreativa lösningar utan att få offensiv utdelning.

Hjärnornas kamp:Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN /

Nog skulle jag säga att HV´s Stephan ”Lillis” Lundh leder på poäng mot kollegan i Färjestad Johan Pennerborn efter sex spelade matcher.
Det känns som om HV´s taktiska drag varit lyckosamma och framförallt upplever jag att man fått Färjestad att bli frustrerade. Pennerborn är den som sitter på taktiska nycklarna då HV är mer ”lättlästa” som ett mindre skickligt lag.

* * * * * * * * * * * *

Klockan 19:00 drar matchen igång.
Häng med.
Jag tror det blir skoj

Tack för att ni tog er tid

Sannyexpressen

Related posts

lämna en kommentar