Deportivo la Coruna hade kunnat köpa Cristiano Ronaldo


Cristiano Ronaldo tillhör de största fotbollsspelarna under 2000-talet. Portugisen har varit en av de bäst betalda stjärnorna under många år, och öst in mål i både klubbar och landslag. 34-åringen har belönats med priset för världens bästa fotbollsspelare fem gånger, tagit EM-guld och varit med och vunnit Champions League fem gånger. 

Det stora genombrottet kom efter att Manchester United köpt Ronaldo för 150 miljoner kronor från Sporting Lissabon 2003. 

United fick en rejäl utdelning på den investeringen när de sålde portugisen vidare till Real Madrid för nästan en miljard kronor, sex år senare. 

Nu visar det sig att en annan klubb hade kunnat snuva United på Cristiano Ronaldo, och det för ett pris på runt 100 miljoner kronor. 

 

Vill du ha mer sport i ditt flöde? Följ SportExpressen på Instagram! 

Deportivo la Coruna hade kunnat köpa Cristiano Ronaldo

– Vi såg några videor på honom och frågade hur mycket han kostade, berättar Augusto Lendoiro, tidigare president i den spanska klubben Deportivo la Coruna, för AS.

Deportivo la Coruna var då en av de större klubbarna i La Liga, men spelar nu i andradivisionen. 

– De ville ha 100-120 miljoner och då tog det slut för oss, vi kunde inte betala det, säger Lendoiro. 

– Cristiano var en liten kille då, ingen visste vad han skulle komma att göra – men du kunde se redan då att han var spektakulär.

 

LÄS ÄVEN: Ronaldos strategi för att förhindra åtal i våldtäktsfallet 

FÅ BÄST KOLL! Missa inga nyheter om ditt favoritlag – få största nyheterna i Messenger

expressen

Related posts

lämna en kommentar